Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Toch moet Bijlow blij zijn dat hij er bij is”

Foto: “Toch moet Bijlow blij zijn dat hij er bij is”

Zonder zijn blessures dit seizoen was Justin Bijlow vermoedelijk als eerste keeper aan het EK begonnen. Nu gaat de Feyenoorder wel mee naar de eindronde, maar in een reserverol. Michel Vorm heeft in zijn carrière vaak met dat bijltje gehakt en denkt dat Bijlow zich goed in zijn rol zal schikken.

Voormalig reservekeeper Michel Vorm vindt dat Justin Bijlow moet genieten op het EK

“Blessureleed en reservekeeper zijn, daar kan ik zeker over meepraten”, begint Vorm in gesprek met ESPN, in een verwijzing naar Bijlow. Op 26-jarige leeftijd staat de sluitpost pas op 8 interlands, door de vele blessures die hij al meemaakte in zijn loopbaan. “Toch moet hij blij zijn dat hij erbij is. En ik schat in dat hij dat ook wel is.”

‘Heeft genoeg jaren voor zich’

Dat Vorm in 2010, 2012 en 2014 meeging naar de eindtoernooien als reservekeeper had hij ook te danken aan zijn persoonlijkheid. Mensen die de IJsselstein goed kennen beamen dat Vorm de ultieme teamspeler is. “En dat is de rol die nu is weggelegd voor Justin (Bijlow, red). Hij is pas 26. Hij heeft nog genoeg jaren voor zich. Dit is allemaal mooi meegenomen ervaring. Natuurlijk baal je dat je niet speelt, maar je kan niks veranderen aan de blessures en de situatie. Het is zonde om een eindtoernooi lang te balen, je moet ervan genieten.”

Als de oud-keeper terugblikt op zijn interlandcarrière is het vooral dankbaarheid dat de boventoon voert. “Eén moment heb ik echt even gebaald”, stelt de voormalig goalie van onder meer FC Utrecht, Swansea City en Tottenham Hotspur. “Van Gaal riep Tim (Krul, red.) bij zich tegen Costa Rica. Toen heb ik toch heel even gedacht: dat had ik kunnen zijn. Maar al snel weet je dat om te zetten, zeker als hij dan twee penalty’s stopt. Bij Oranje moet je je schikken, het draait om het teamproces.”

Is een topfitte Bijlow altijd nummer 1 bij Oranje?

  • Zonder twijfel!
  • Nee hoor
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie