‘Tadic nog altijd belangrijk voor Ajax’

Foto: ‘Tadic nog altijd belangrijk voor Ajax’

Dusan Tadic krijgt de afgelopen weken veel kritiek bij Ajax. De 33-jarige Serviër speelt dit seizoen niet meer op de linksbuitenpositie, waar hij de afgelopen vier jaar op acteerde. Die plek is nu vergeven aan Steven Bergwijn en op rechtsbuiten, daar is Tadic nog niet zo gewend om te spelen. 

Siem de Jong vertelde in de PakSchaalPodcast nog steeds vol lof over de aanvoerder van de Amsterdammers. “Hij is één van de belangrijkste aankopen van Ajax geweest. Hij is altijd zó professioneel bezig met zichzelf. Hij heeft binnen de club ook dingen aangegeven die hij professioneler wilde zien. Hij zag het allemaal toen al voor zich, hoe het er nu uitziet.”

Ajax

Volgens De Jong dankt Ajax de successen niet alleen aan de tactische kennis van Erik ten Hag. De mentaliteit van Tadic is ook van grote invloed. “Hij (Tadic, red.) vond dat Ajax weer mee moest doen in de Champions League en altijd kampioen moest worden. Daarvoor kwam hij ook naar Amsterdam. Dat was wel even wat anders in de kleedkamer…”

Ondanks de mindere vorm van de aanvoerder van Ajax, bewijst hij volgens De Jong steeds zijn meerwaarde voor de ploeg. “Hoe hij tegen Liverpool de bal vasthield, dat kunnen er echt maar weinig. Als hij wordt ingespeeld lijkt het bijna of de man in zijn rug er niet is. Dat is als je onder druk staat wel heel lekker om te hebben.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

Tadic moet zijn basisplaats behouden

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie