Tadic legt vinger op pijnlijke Ajax-plek

Foto: Tadic legt vinger op pijnlijke Ajax-plek

Ajax kwam in de eerste helft tegen FC Twente al met tien man te staan. De Amsterdammers sleepten uiteindelijk een punt uit de strijd, maar vooral vóór de rode kaart van Devyne Rensch ging het niet lekker Ajax.

Volgens Dusan Tadic had dat een aantal redenen, zo verklaarde de Servische aanvaller tegenover ESPN. Allereerst liep het plan in balbezit van de tegenstander de soep in. “‘We hadden iets anders in gedachten in het drukzetten, maar deden dat niet. Het was niet goed genoeg voor het niveau van Ajax. We moeten door blijven gaan en alles geven.”

Ook voetbal-technisch mankeerde er nogal wat aan het Ajax-spel volgens de aanvoerder. “We kregen geen controle en FC Twente kreeg kansen. We oogden erg nerveus en maakten stomme fouten aan de bal. De rode kaart verandert de wedstrijd. We moesten meer verdedigen, de nul houden en een doelpunt proberen mee te pikken.”

Dusan Tadic kraakt Ajax

De Amsterdammers waren te nerveus, vond Tadic. “‘We vertegenwoordigen Ajax en moeten genieten van wat we doen. We hebben de mooiste baan die er is en we moeten dingen met plezier doen. Met ons volle stadion, onze geweldige fans. We moeten zelf plezier hebben en hen plezier geven. We moeten niet nerveus zijn, maar ontspannen en spelen. Dan komt het resultaat ook.”

Kan er dan nog wat positiefs gesteld worden over de westrijd tegen FC Twente? “Het enige positieve is dat we de nul houden. We kregen nog wat kansen in de tweede helft, maar het is niet goed genoeg voor Ajax. We moeten meer eisen en dit soort wedstrijden winnen. Dit soort fouten mogen niet gebeuren.”

AZ Alkmaar
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 februari 2023 22:49.

Heeft Tadic gelijk?

  • Ja
  • Nee
1525+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie