Tadic dropt bommetje: “Dat is wel gevaarlijk”

Foto: Tadic dropt bommetje: “Dat is wel gevaarlijk”

Dusan Tadic verraste afgelopen zaterdag iedereen door na zijn wissel tegen FC Volendam de coaching aan de zijlijn op zich te nemen. Volgens critici ondermijnde hij daarmee het gezag van Ajax-trainer Alfred Schreuder.

Youri Mulder ziet er weinig kwaad in. Tijdens Rondo stelt hij: “Iedereen gaat er dan over praten en sommigen zeggen dan dat het ondermijnend gedrag is. Maar zij hebben echt een heel goede band. Dus Tadic doet dit echt om zijn elftal te helpen. Het is een winnaar, maar hij heeft niet in de gaten dat de beeldvorming anders kan zijn. Je speelt alleen geen EK-finale, maar tegen Volendam. Dan ga je toch gewoon zitten? Maar dat is Tadic, dat zit in zijn cultuur.”

Marco van Basten deelt die visie, maar noemt het ook ‘kwetsbaar’. “Iedereen gaat het gebruiken zoals hij dat wil. Je kunt het uitleggen als de zwakte van de coach, maar je kan ook zeggen dat het de eerlijkheid van de speler is. Dan krijg je dus allerlei meningen over je heen en dat is wel gevaarlijk. Ook voor de trainer, want dan word je misschien niet serieus genomen. Ik denk niet dat het een probleem is, maar er kan een probleem van gemaakt worden.”

Khalid Boulahrouz voegt tot slot toe: “Alles wordt negatief geschreven, dan wordt dit ook negatief uitgelegd. Bij Cristiano Ronaldo had niemand het erover. Hij is wel de aanvoerder en iemand die continu alles en iedereen aan het neerzetten is. Als hij zo is en de trainer kent hem nog beter dan wij, het is zijn verlengstuk… Hij is er mee bezig en wil helpen. Uiteindelijk heeft hij gelijk ook.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Win 5,50 keer je inleg via Unibet!

Kan zo’n actie kwaad?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie