Steven Gerrard doet boekje open over transfer Henderson

Foto: Steven Gerrard doet boekje open over transfer Henderson

Jordan Henderson verraste afgelopen winter door Al-Ettifaq in te ruilen voor Ajax. Bij de club uit Saudi-Arabië was Steven Gerrard zijn trainer en die doet nu een boekje open over de transfer.

Steven Gerrard verloor Jordan Henderson al na half seizoen aan Ajax

Slechts een half seizoen speelde Henderson voor Al-Ettifaq. “Ik respecteerde zijn beslissing omdat ik van hem hou als persoon, ik hou van hem als speler en ik heb niets dan ultiem respect voor hem”, zegt Gerrard nu, in gesprek met The Telegraph. “Ik was teleurgesteld. Elke manager die zijn aanvoerder verliest tijdens het seizoen weet dat het niet ideaal is en dat heb ik Jordan verteld. Maar als iemand niet gesetteld is. Als iemand familiezaken heeft die hem beïnvloeden. Als iemand andere externe doelen of mogelijkheden heeft, zoals de nationale ploeg van Engeland bijvoorbeeld, dan moet ik dat respecteren en begrijpen. En dat doe ik. Maar was ik teleurgesteld? Natuurlijk was ik dat.”

De club werd zonder Henderson uiteindelijk zesde. Gerrard probeerde zijn landgenoot nog te overtuigen om toch te blijven. “Dat deed ik, maar ik overdreef niet omdat het Jordan’s beslissing moest zijn. Hij is een grote jongen en ik wilde niet iemand zijn – bijvoorbeeld als ik hem had overtuigd om te blijven en hij voelde later dat het de verkeerde beslissing was, dan wilde ik niet die persoon zijn die te horen kreeg ‘waarom heb je me overtuigd om te blijven?’. Het moest Jordan’s beslissing zijn. Hij had zijn eigen tijd nodig. Hij moest zijn eigen processen doorlopen. Het advies dat ik Jordan gaf was ‘doe wat goed is voor je gezin‘.”

Henderson, die buiten de selectie van Engeland voor het EK is gevallen, tekende desondanks tot medio 2026 bij Ajax.

Henderson is een miskoop van Ajax

  • Eens
  • Oneens
1265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie