‘Steven Berghuis zegt nee, nee en nog eens nee’

Foto: ‘Steven Berghuis zegt nee, nee en nog eens nee’

Steven Berghuis is hard op weg naar de Ajax-uitgang, als we de Turkse media dan in ieder geval mogen geloven. Naar verluidt is de aanvaller hard in onderhandeling met de Süper Lig-club, waarbij het vooral over zijn salaris gaat.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Steven Berghuis veegt voorstel van tafel’

Volgens bronnen uit Turkije hebben De Zwarte Adelaars hun doelwit inmiddels een voorstel gedaan, maar heeft Berghuis dat linea recta van tafel geveegd. Besiktas heeft afscheid genomen van Rachid Ghezzal, die 2,5 miljoen euro op jaarbasis verdiende in Istanbul. Dat dacht de club meteen in een ‘Berghuis-potje’ te kunnen stoppen en daarnaast waren de Turken bereid om dit loon te spekken met bonussen, maar de Ajacied wil meer.

Naar verluidt is men daar in het Tüpras Stadion niet dusdanig van geschrokken dat de gesprekken stopgezet zijn en dus is de verwachting dat Berghuis binnenkort een nieuw voorstel krijgt. Dat dient heel wat aantrekkelijker te zijn, want anders zou de buitenspeler óók zelf de stekker uit de onderhandelingen kunnen trekken. Naar schatting verdient hij momenteel namelijk liefst vier miljoen euro per seizoen, in de Johan Cruijff ArenA.

Gesprekken met Alex Kroes

Een tijdje geleden kwam Guido Albers, de zaakwaarnemer van de Ajacied, aan het woord over de toekomst van zijn cliënt. Hij spuwde toen zijn gal over de schorsing van algemeen directeur (inmiddels titulair technisch directeur) Alex Kroes: “Steven wil na deze twee verloren jaren graag nog een aantal heel goede dingen laten zien. Daar waren we over in gesprek en die gesprekken liepen fantastisch. Het is heel pijnlijk dat de situatie is omgedraaid, ook voor Steven. Na de afgelopen gesprekken dachten we: wauw, dit is precies waarvoor hij ooit naar Ajax is gekomen.”

Later lazen we echter bij Voetbal International: “Berghuis zal ook om zich heen kijken, na een frustrerend seizoen. De 32-jarige linkspoot kwam naar Ajax om prijzen te pakken, maar valt van de ene teleurstelling in de andere. Berghuis heeft zijn onvrede daarover extern, maar zeker ook intern nadrukkelijk laten blijken.”

Snap jij hem?

  • Ik wel
  • Ik niet
8063+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie