“Stap bij PSV om mezelf te laten zien in de Eredivisie was lastig”

Foto: “Stap bij PSV om mezelf te laten zien in de Eredivisie was lastig”

Mathijs Tielemans heeft nog altijd geen moment spijt van zijn vertrek bij PSV. De middenvelder heeft het gevoel dat hij bij zijn nieuwe werkgever Vitesse zijn ontwikkeling behoorlijk kan versnellen.

Afscheid van PSV

Jarenlang speelde Tielemans in de jeugdopleiding van PSV, in de hoop dat hij ooit voor het eerste team zou uitkomen. Het bleef echter bij dromen, want zijn debuut maakte hij nooit. Daarom besloot hij deze zomer om eieren voor zijn geld te kiezen en in te gaan op de serieuze interesse van Vitesse, waar Phillip Cocu aan het roer staat.

“Voor mijn gevoel was de stap bij PSV om mezelf te laten zien in de Eredivisie lastig”, zo vertelt Tielemans aan De Telegraaf. “Ik heb vaak meegetraind met het eerste, heb regelmatig op de bank gezeten en ben ook mee geweest naar Europese uitwedstrijden. Alleen dat debuut is er nooit van gekomen. Als dat uitblijft, is het tijd voor een volgende stap.”

Hoewel het voor Tielemans de volgende stap in zijn loopbaan is, heeft hij er alle vertrouwen in dat hij het bij Vitesse goed gaat doen. “Ik denk dat ik via deze weg mijn kansen vergroot om mezelf op Eredivisie-niveau te kunnen bewijzen. Ik hoop dat het goed uitpakt en dat ik veel minuten kan gaan maken dit seizoen.”

Multi-inzetbare Tielemans

Cocu kan hem naar eigen zeggen op meerdere posities gebruiken. “Ik heb afgelopen seizoen vooral op de nummer 6-positie gespeeld, maar een aanvallendere rol ligt me ook prima. Ik ben een technisch vaardige middenvelder, die het spel kan versnellen en een groot loopvermogen en scorend vermogen heeft.”

Gaat Tielemans het bij Vitesse redden?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik verwacht het niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie