Snel succes PSV cruciaal voor krediet clubbaas Brands

Foto: Snel succes PSV cruciaal voor krediet clubbaas Brands

Hoe gaat Peter Bosz het als nieuwe hoofdtrainer van PSV doen? Alle gezichten zijn de komende maanden, en ook daarna, op hem gericht. Ondertussen werkt clubbaas Marcel Brands stilletjes op de achtergrond verder. Ook hij zal hopen op snel succes van zijn voormalig medespeler, nu zittend in de dug-out, al is het maar om zijn eigen positie te kunnen behouden.

Weifelende handelswijze algemeen directeur PSV Marcel Brands in kwestie-Van Nistelrooij staat nog op netvlies velen

De naam van Ruud van Nistelrooij valt nog geregeld in Eindhoven, meer specifiek op trainingscomplex De Herdgang. De oud-speler maakte in het verleden natuurlijk als speler van de Brabantse club, maar ook wereldwijd ontzettend veel indruk. Als hoofdtrainer liet hij echter ook zijn sporen na.

In positieve zin omdat hij bij een groot deel van de spelersgroep graag gezien was, maar ook door zijn abrupte vertrek uit eigen beweging. Het feit dat hier een tijd van gesprekken en lekken naar de media over de ontstane interne onrust aan voorafging zónder dat er door topman Marcel Brands echt werd ingegrepen, is men binnen en rondom PSV niet zomaar vergeten.

Opduiken en in schild kruipen

Die handelswijze heeft de positie van de clubbaas en ex-prof er zeker niet sterker op gemaakt. De vijftiger is een meester in het opduiken als hij, min of meer formeel, een vertrek van een werknemer – Van Nistelrooy dus in deze – moet toelichten naar buiten toe, maar kruipt dan al snel weer in zijn schild.

De presentatie van Marcel Brands, het ‘verkopen’ van de club naar buiten toe of anders gezegd ‘het gezicht zijn van’, is nooit zijn sterkste kant geweest. Als grote baas van PSV zijnde zal hij hier echter wél aan moeten werken. Net zoals hij zijn voelsprieten véél meer op de werkvloer zal moeten uitsteken, om dergelijke chaotische situaties als tijdens het Van Nistelrooy-tijdperk te kunnen voorkomen.

Geen garantie

Het duo Bosz & en Brands kent elkaar uit het verleden als actieve spelers op het veld goed, maar dat is geen enkele garantie voor meer succes tijdens het komende seizoen. Simpelweg ook omdat de gezagsverhouding tussen hen inmiddels behoorlijk is veranderd. Eerstgenoemde moet successen gaan behalen, terwijl B nummer twee hiervoor op papier eindverantwoordelijk is.

Ja, Marcel Brands heeft met Earnest Stewart dan wel een technische rechterhand. Die veel zeggenschap heeft op voetbalgebied, maar binnen de Eindhovense club zal de komende tijd zeker gekeken worden hoe er op het gebied van personeelsbeleid gewerkt zal worden.

Werksfeer

Dát is immers weer het pakkie an van clubbaas Brands. In een goede werksfeer kán er immers gemakkelijker en dus beter gepresteerd worden. Hiermee zou de algemeen directeur van dienst zijn enigszins beschadigde blazoen weer ietwat kunnen oppoetsen. Wie dat óók kan doen is de door hem aangestelde Peter Bosz.

Terwijl er tijdens een voorbereiding op een seizoen nogal eens wat lacherig en overdreven ontspannen wordt gedaan, dus ook bij PSV nu, zal men intern de boog flink hebben gespannen. Bosz, de man zonder echte grote prijzen maar wél met kwaliteiten, zal successen moeten gaan vieren.

En het liefste zo snel als mogelijk, zo is althans de hoop op De Herdgang. Met regerend landskampioen Feyenoord als absolute titelfavoriet nummer één, op de voet gevolgd door het naar eerherstel snakkende Ajax, wil PSV in het kielzog ook weer een duchtig woordje mee gaan spreken in de Eredivisie.

Eerste prijs(je)

Bosz en zijn manschappen kunnen echter ook voor opluchting en een juichstemming zorgen als de Johan Cruijff Schaal in de wacht wordt gesleept én – nog veel belangrijker eigenlijk – als kwalificatie voor de groepsfase van de prestigieuze Champions League zal worden bewerkstelligd.

Dán weet men bij PSV immers weer waarom er voor heel veel geld spelers als Ricardo Pepi en Noah Lang zijn gehaald, het megasalaris voor Bosz zelf nog daargelaten. En dan zal het afgebrokkelde krediet van Marcel Brands ook weer wat meer zijn toegenomen. Wanneer deze genoemde te behalen successen echter uitblijven, dan wankelt zijn positie toch weer meer.

Hoe de ene voormalig middenvelder van toenmalig ‘fietsenstallingclub’ RKC de ándere in het zadel kan houden. Alleen is dat nu wel een paar treetjes hoger. Weliswaar nog altijd in Brabant, maar nu bij PSV. En dát is toch een wereld van verschil.

Marcel Brands moet het vertrouwen blijven krijgen als directeur bij PSV?

  • Ja
  • Nee
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:47
12+
Gaat Excelsior handhaven? ‘Heb gekkere dingen meegemaakt’
23:18
32+
ADO zet eerste stap richting promotie met winst op De Graafschap
22:58
57+
Manchester City klopt Tottenham en zet grote stap richting historische titel
22:33
104+
Van der Gijp reageert vol ongeloof op KNVB-besluit: ‘Dan denk ik bij mezelf…’
22:15
83+
Frank de Boer tipt ‘ideale speler’ voor Koemans EK-selectie
21:48
70+
‘Wolfsburg aast op felbegeerde smaakmaker AZ’
21:30
138+
Oud-speler uit bezorgdheid over Ajax: ‘Geen Ajax-DNA’
21:10
140+
Wim Kieft looft oud-PSV’er: ‘Echt een grootheid’
20:41
37+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd
20:28
18+
Van de Ven start namens Tottenham in kraker tegen ManCity, Aké begint op de bank
20:15
216+
KNVB verklaart bijzondere Nijhuis-aanstelling: ‘Alle vertrouwen’
19:53
67+
‘Manchester United bereidt bod op oud-PSV’er voor’
19:27
73+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
19:14
75+
Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’
18:50
92+
Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”
18:30
15+
‘Absolute Premier League-smaakmaker had nu voor Brighton kunnen spelen’
18:10
406+
‘Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric’
17:50
167+
Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”
17:30
75+
Gigantische flater voor Arsenal-fans die Spurs toejuichen
17:10
91+
‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie