Snel succes PSV cruciaal voor krediet clubbaas Brands

Foto: Snel succes PSV cruciaal voor krediet clubbaas Brands

Hoe gaat Peter Bosz het als nieuwe hoofdtrainer van PSV doen? Alle gezichten zijn de komende maanden, en ook daarna, op hem gericht. Ondertussen werkt clubbaas Marcel Brands stilletjes op de achtergrond verder. Ook hij zal hopen op snel succes van zijn voormalig medespeler, nu zittend in de dug-out, al is het maar om zijn eigen positie te kunnen behouden.

Weifelende handelswijze algemeen directeur PSV Marcel Brands in kwestie-Van Nistelrooij staat nog op netvlies velen

De naam van Ruud van Nistelrooij valt nog geregeld in Eindhoven, meer specifiek op trainingscomplex De Herdgang. De oud-speler maakte in het verleden natuurlijk als speler van de Brabantse club, maar ook wereldwijd ontzettend veel indruk. Als hoofdtrainer liet hij echter ook zijn sporen na.

In positieve zin omdat hij bij een groot deel van de spelersgroep graag gezien was, maar ook door zijn abrupte vertrek uit eigen beweging. Het feit dat hier een tijd van gesprekken en lekken naar de media over de ontstane interne onrust aan voorafging zónder dat er door topman Marcel Brands echt werd ingegrepen, is men binnen en rondom PSV niet zomaar vergeten.

Opduiken en in schild kruipen

Die handelswijze heeft de positie van de clubbaas en ex-prof er zeker niet sterker op gemaakt. De vijftiger is een meester in het opduiken als hij, min of meer formeel, een vertrek van een werknemer – Van Nistelrooy dus in deze – moet toelichten naar buiten toe, maar kruipt dan al snel weer in zijn schild.

De presentatie van Marcel Brands, het ‘verkopen’ van de club naar buiten toe of anders gezegd ‘het gezicht zijn van’, is nooit zijn sterkste kant geweest. Als grote baas van PSV zijnde zal hij hier echter wél aan moeten werken. Net zoals hij zijn voelsprieten véél meer op de werkvloer zal moeten uitsteken, om dergelijke chaotische situaties als tijdens het Van Nistelrooy-tijdperk te kunnen voorkomen.

Geen garantie

Het duo Bosz & en Brands kent elkaar uit het verleden als actieve spelers op het veld goed, maar dat is geen enkele garantie voor meer succes tijdens het komende seizoen. Simpelweg ook omdat de gezagsverhouding tussen hen inmiddels behoorlijk is veranderd. Eerstgenoemde moet successen gaan behalen, terwijl B nummer twee hiervoor op papier eindverantwoordelijk is.

Ja, Marcel Brands heeft met Earnest Stewart dan wel een technische rechterhand. Die veel zeggenschap heeft op voetbalgebied, maar binnen de Eindhovense club zal de komende tijd zeker gekeken worden hoe er op het gebied van personeelsbeleid gewerkt zal worden.

Werksfeer

Dát is immers weer het pakkie an van clubbaas Brands. In een goede werksfeer kán er immers gemakkelijker en dus beter gepresteerd worden. Hiermee zou de algemeen directeur van dienst zijn enigszins beschadigde blazoen weer ietwat kunnen oppoetsen. Wie dat óók kan doen is de door hem aangestelde Peter Bosz.

Terwijl er tijdens een voorbereiding op een seizoen nogal eens wat lacherig en overdreven ontspannen wordt gedaan, dus ook bij PSV nu, zal men intern de boog flink hebben gespannen. Bosz, de man zonder echte grote prijzen maar wél met kwaliteiten, zal successen moeten gaan vieren.

En het liefste zo snel als mogelijk, zo is althans de hoop op De Herdgang. Met regerend landskampioen Feyenoord als absolute titelfavoriet nummer één, op de voet gevolgd door het naar eerherstel snakkende Ajax, wil PSV in het kielzog ook weer een duchtig woordje mee gaan spreken in de Eredivisie.

Eerste prijs(je)

Bosz en zijn manschappen kunnen echter ook voor opluchting en een juichstemming zorgen als de Johan Cruijff Schaal in de wacht wordt gesleept én – nog veel belangrijker eigenlijk – als kwalificatie voor de groepsfase van de prestigieuze Champions League zal worden bewerkstelligd.

Dán weet men bij PSV immers weer waarom er voor heel veel geld spelers als Ricardo Pepi en Noah Lang zijn gehaald, het megasalaris voor Bosz zelf nog daargelaten. En dan zal het afgebrokkelde krediet van Marcel Brands ook weer wat meer zijn toegenomen. Wanneer deze genoemde te behalen successen echter uitblijven, dan wankelt zijn positie toch weer meer.

Hoe de ene voormalig middenvelder van toenmalig ‘fietsenstallingclub’ RKC de ándere in het zadel kan houden. Alleen is dat nu wel een paar treetjes hoger. Weliswaar nog altijd in Brabant, maar nu bij PSV. En dát is toch een wereld van verschil.

Marcel Brands moet het vertrouwen blijven krijgen als directeur bij PSV?

  • Ja
  • Nee
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:26
14+
Van der Gijp verdedigt PSV: “Dat heb ik ook meegemaakt”
10:15
18+
Marseille-trainer vertrok na zware bedreigingen en intimidatie
10:00
109+
Peter Bosz loopt wéér tegen eigen muur van naïviteit
09:45
420+
‘Steijn slachtoffert drie spelers tegen Olympique Marseille’
09:30
139+
Derksen hoopt op terugkeer Van Gaal bij Ajax
09:17
252+
‘Ajax durft Mislintat niet te schorsen’
08:44
96+
‘Teleurgestelde’ Ten Hag geeft zijn ploeg een standje
08:31
118+
Arteta complimenteert Arsenal: “Tegen heel goed PSV”
08:17
889+
‘Mislintat-soap krijgt nieuw hoofdstuk’
07:42
412+
Ajax kondigt nieuwe Bestuursraad aan
07:27
182+
Onana diep door het stof: “We verliezen door mij”
07:16
297+
Veerman verklaart: “Dát hadden we niet onder controle”
23:48
194+
De Jong spreekt niet van naïef PSV: “Misschien voerden we het niet goed uit”
23:29
204+
Teze spreekt van ‘harde les’ in Londen: “Dit zie je in de Eredivisie niet”
23:10
74+
CL: United ook onderuit bij Bayern, gelijkspel in PSV-poule
22:50
177+
PSV terug op aarde door stevige nederlaag bij Arsenal
22:22
878+
‘Niet Mislintat maar Steijn drong aan op komst Sosa’
21:57
491+
PSV-kijkers trekken massaal conclusie bij CL-rentree: “Voetballes”
21:37
88+
Bosz legt keuze uit: “Met twee aanvallende backs spelen is te veel van het goede”
21:21
77+
PSV op vroege achterstand bij Arsenal, Benítez gaat niet vrijuit
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie