Sneijder wijst grootste dissonant aan bij Ajax

Foto: Sneijder wijst grootste dissonant aan bij Ajax

Ajax nam dinsdagavond de leiding tegen Napoli, maar kreeg vervolgens drie goals om de oren. De analisten van RTL7 maakten halverwege gehakt van het Amsterdamse spel. 

“61 procent balbezit voor Napoli, dat is merkwaardig. Napoli is veel feller, veel scherper, wint elke tweede bal en is meedogenloos in de omschakeling”, concludeert Schreuder, die met name aanvoerder Dusan Tadic zag falen bij de 1-1. “Tadic wordt afgetroefd voorin, hij moet gewoon die bal beschermen. Hij wordt afgetroefd, en daarna Blind ook aan de binnenkant.”

De recordinternational van het Nederlands elftal vervolgt: “Je weet dat Napoli goede spelers heeft. Dan je opletten in de omschakeling niet afwezig zijn door vooruit te kijken. Je moet zorgen dat je restverdediging altijd goed staat en dat is bij Ajax totaal niet zo.” Ook bij de 1-2 had Tadic een negatieve rol, zo concludeert hij. “Tadic reageert veel te laat. Die jongen kan de bal vrij voorgeven.”

Theo Janssen schrok van Ajax: “De trainer zei dat het een open wedstrijd was, maar dit is wel heel letterlijk heel erg open. Het is ongelooflijk hoe Ajax aan het verdedigen is. Iedereen denkt aanvallend en dan ben je in de omschakeling enorm kwetsbaar.” Jan Boskamp: “Je wordt gewoon op alle posities weggespeeld. Napoli is scherper op de bal, heeft veel meer balvastheid. Ik denk dat ze me gaan afschieten als ik dit zeg, maar het kan ook gewoon 1-5 of 1-6 zijn.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,60 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
646+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie