Sneijder breekt lans voor bekritiseerde international: “Een logische keuze”

Foto: Sneijder breekt lans voor bekritiseerde international: “Een logische keuze”

Wesley Sneijder begrijpt dat Ronald Koeman in Georginio Wijnaldum een mogelijke basisspeler op het EK ziet. De recordinternational vertelde verder welke spitsen hij zou opstellen bij Oranje en reageerde op de kritiek op Frenkie de Jong.

Wesley Sneijder zou Georginio Wijnaldum opstellen in het EK-openingsduel met Polen

“Het is grappig, want als we het over Bart Verbruggen als eerste keeper hebben, benoemen we dat hij geen ervaring heeft”, begon Sneijder bij De Oranjezomer over Wijnaldum, met wie hij in Oranje speelde. “Dan gaan we Wijnaldum ter discussie stellen, terwijl hij juist veel ervaring heeft. En ook veel toernooien heeft gespeeld…”

Sneijder zou Wijnaldum dan ook opstelling in Hamburg tijdens het openingsduel met Polen. “Ik zou het een logische keuze vinden om met hem op het middenveld te spelen. Hij zorgt voor balans, achter de twee geweldenaars voorin, die hopelijk een prachtig toernooi spelen: Brian Brobbey en Memphis Depay.”

Frenkie de Jong

Ook Frenkie de Jong kwam ter sprake in het praatprogramma. Sneijder vergeleek de middenvelder van FC Barcelona, die nog altijd kampt met een enkelblessure, met Arjen Robben. “Hij is géén Robben, die ook veel blessures had, maar dan voor een WK alles deed om fit te zijn en er ook nog stond. Hij besliste dan meteen wedstrijden voor je. En niet alleen bij Oranje. Dat doet Frenkie niet, terwijl hij wel die blessures heeft. Misschien moet hij anders gaan leven, met al die blessures. Hopelijk kan hij zich nu helemaal klaarstomen en het laten zien.”

“Frenkie hoeft geen goals en assist te maken”, vervolgde de voormalig nummer tien. Hij vindt dat de verwachtingen rondom de spelmaker iets getemperd moeten worden. “Wij verwachten soms dat hij bij Virgil van Dijk de bal ophaalt, het veld oversteekt en de bal dan zelf de winkelhaak in gaat schieten. Maar hij is een zes, een controleur, verbindingsspeler. Al vind ik de kritiek wel terecht, want dit is geen speler die constant is geweest.”

Wijnaldum in de basis?

  • Ja, goede optie
  • Nooit!
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie