Slot vol lof over ‘uitzonderlijke’ De Jong: “Als ik bondscoach was…”

Foto: Slot vol lof over ‘uitzonderlijke’ De Jong: “Als ik bondscoach was…”

Arne Slot is erg onder de indruk van Luuk de Jong, die hij woensdagavond weer treft met Feyenoord tegen PSV in het bekertoernooi. De trainer van de Rotterdammers ziet uitzonderlijke kwaliteiten bij de spits, en bedoelt niet alleen het koppen.

Feyenoord-trainer onder indruk van PSV-spits

“Hij heeft een aantal kwaliteiten die echt uitzonderlijk zijn, onder andere koppen is hij heel goed in. Maar ik vind hem ook uitzonderlijk in zijn mentaliteit”, aldus Slot in de vooruitblikkende persconferentie dinsdag, “Ik vind hem een enorme winnaar, ik vind hem de absolute leider van PSV. Hij is altijd bezig – met waar hij kan – de boel te bespelen. Dus ik vind hem daar supernuttig in.”

Terugkeer in Oranje?

Slot haalde ook nog even de column van Willem van Hanegem aan, waar de situatie van de nationale ploeg naar voren kwam. “Ik vond dat een best sterk argument: als je twee spelers die afzeggen voor Jong Oranje (Jeremie Frimpong en Ryan Gravenberch, red.) een straf oplegt, dat je dan iemand terug wil hebben die niet bij het Nederlands elftal zit. Maar wie ben ik? Misschien als ik bondscoach was dat ik ook zou denken: ik bel hem wel. Dat weet ik niet. Daar hebben we Ronald (Koeman, red.) voor en Ronald heeft een aantal hele goede assistenten dus laat hij lekker die keuze maken.”

Het verhaal is bekend: De Jong stopte in maart vorig jaar als international van Oranje. Daarna etaleerde hij veelvuldig nog zijn kwaliteit bij PSV, terwijl het Nederlands elftal behoorlijk dun zat in de spitsen. Er werd van beide kanten nog even geflirt wat betreft een terugkeer, maar vooralsnog bleef het daarbij.

Vind je De Jong ook zo uitzonderlijk?

  • 100%!
  • Niet overdrijven…
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie