Simons onthult welke Oranje-verdediger meeste indruk op hem maakt

Foto: Simons onthult welke Oranje-verdediger meeste indruk op hem maakt

Tijdens een speciale persmoment in Duitsland mochten kinderen vragen stellen aan drie Nederlands elftal-spelers: Xavi Simons, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Zo werd aan Simons gevraagd ‘voor welke speler hij bang is?’

Speciaal kids-persmoment Oranje met Simons, Van Dijk en De Ligt

“Ik ben iemand die niet zo snel bang is voor iemand”, reageert de dribbelkont van RB Leipzig. “Maar de verdediger die denk ik de meeste indruk op me maakt, is Virgil. Maar ik speel met hem, dus dat is heel mooi.” En wie is de grootste lolbroek van Oranje? “Je hebt er wel een aantal.” Jeremie Frimpong en Brian Brobbey worden al snel benoemd.

Dan een vraag aan Van Dijk: wie gaat hij het meest missen tijdens het EK? “Een hele goede.. Persoonlijk denk ik dat ik het meest mijn vrouw en kinderen ga missen. Je bent natuurlijk zo vaak met ze en samen, het zijn toch je dierbaren die heel belangrijk voor je zijn.” En is bondscoach Ronald Koeman een strenge trainer? “Ik denk rechtvaardig. Hij zal streng zijn wanneer het nodig is, maar hij is heel toegankelijk.”

Tot slot De Ligt, aan wie wordt gevraagd of het leuk is om in Duitsland te wonen? “Jazeker, het is een mooi land en ik woon in een heel mooi gebied met mooie natuur. Het is een beetje vergelijkbaar met Nederland, dus ik voel me hier wel goed thuis.” En ook De Ligt krijgt de vraag voor wie hij bang is op het veld? “Bang is denk niet het goede woord. Bang ben je nooit echt, maar er zijn wel spitsen waarvan je denkt: ‘Vandaag moet ik echt heel scherp zijn of op mijn hoede zijn’. Mijn teamgenoot bij Bayern München, Harry Kane, is wel een spits die ik heel gevaarlijk vind.”

Van Dijk is de beste CV van de wereld

  • Eens
  • Oneens
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie