Scorende Nederlander dient Liverpool puntenverlies aan

Liverpool FC heeft zondagavond verrassend twee punten laten liggen tegen Luton Town. En de Reds mochten met een remise tegen de promovendus nog blij zijn ook, want de gelijkmaker viel pas in de blessuretijd: 1-1.

Tahith Chong en Luton Town delen de punten met The Reds

Eventjes stevende Liverpool, met Ryan Gravenberch in de basis en Cody Gakpo op de bank, af op een nederlaag. Tien minuten voor tijd opende Tahith Chong, die door Luton wordt gehuurd van Manchester United, de score. De Nederlandse flankspeler (oud-Feyenoord) was het eindstation van een vlijmscherpe counter en scoorde zijn eerste doelpunt ooit in de Premier League.

Het bleek echter niet voldoende voor de zege, want in de vijfde minuut van de blessuretijd zorgde invaller Luis Diaz – die Gravenberch verving – nog voor de gelijkmaker. Dit op aangeven van Harvey Elliott.

Door de remise laat Liverpool na om naast Tottenham Hotspur op de tweede plaats van de ranglijst te komen. Het nietige Luton staat op een knappe zeventiende plaats.

Scoreverloop: 1-0 (80′) Tahith Chong, 1-1 (90+5′) Luis Diaz