‘Schreuder schuldig aan vriendjespolitiek in zijn opstellingen’

Foto: ‘Schreuder schuldig aan vriendjespolitiek in zijn opstellingen’

Alfred Schreuder moest gisteravond zijn koffers pakken na de 1-1 remise tegen FC Volendam. Journalist Valentijn Driessen zag het congé van de coach wel aankomen en vindt dat Schreuder in de spiegel moet kijken, waar hij vorige week nog een ‘crisisoverleg’ overleefde. “Als je het tij dan nog niet weet te keren dan is het volkomen logisch dat je er bij een topclub als Ajax uitgeknikkerd wordt.”

Ajax verloor afgelopen zomer Sébastien Haller, Antony, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico. Er werd honderd miljoen geïnvesteerd voor vervangers en ‘daar begon alle misère’, stelt Driessen. “Daarna volgde in rap tempo de totale ontmaskering van Schreuder als toptrainer na een aanvankelijk flitsende start. Hij sloeg de plank communicatief keer op keer mis, zijn opstellingen waren allesbehalve logisch en riekten naar vriendjespolitiek.”

Aanvoerder Dusan Tadic is allang niet meer van meerwaarde voor dit Ajax, maar heeft dezelfde manager als Schreuder. Calvin Bassey is in niets een Ajax-speler maar kwam op aandrang van Schreuder voor bijna 25 miljoen euro en was verzekerd van een basisplaats. Hoe vaak hij keer op keer ook door het ijs zakte.”

Zwaktebod

Driessen vond het een zwaktebod dat Schreuder zich verdedigde door over een ‘gebrek aan steun vanuit de directie’ te wijzen. “Wie daarvan afhankelijk is, is ongeschikt om trainer-coach te zijn van Ajax. Het ontbreken van het Ajax-gevoel kwam evenzeer tot uiting in de manier waarop hij het vertrek van ras-Ajacied Daley Blind heeft gemanaged en het negeren van door Ajax zelfopgeleide spelers.”

Het gat met koploper Feyenoord is nu al zeven punten. “De spelersgroep was helemaal klaar met Schreuder en weigerde tot het gaatje te gaan om hem te redden. Het gebrek aan overtuiging was dodelijk, evenals de tactische keuzes van Schreuder en de gelatenheid achteraf van iedereen. Hoe zwak, onzichtbaar en weinig recht van spreken Van der Sar & co misschien ook hebben; hun besluit om Schreuder eruit te knikkeren na de blamage tegen Volendam is volkomen juist.”

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
682+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie