Schreuder blijft positief na nieuw Ajax-puntverlies

Foto: Schreuder blijft positief na nieuw Ajax-puntverlies

Alfred Schreuder zag net als zijn aanvoerder een nerveus en gespannen Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft al met tien man te staan, waardoor Schreuder toch nog positief kan zijn.

Vooral de openingsfase speelde vooral FC Twente het Ajax-voetbal in de Johan Cruijff ArenA. “Dat is slecht voor ons doen. Zeker in een thuiswedstrijd moeten we veel dominanter zijn. Het is ook onnodig. Twente ruikt dan bloed en krijgt goede kansen.”

Dat kwam rauw op het dak van Schreuder, die een goed gevoel had overgehouden aan de midweekse overwinning tegen FC Den Bosch in de KNVB Beker. Ook op de trainingen zag de Ajax-coach genoeg goede dingen.

Toch ging het in de wedstrijd vooral in de opbouw mis. “Als Twente druk zet met 3 spitsen, moeten wij gewoon met 4 verdedigers kunnen opbouwen. Maar we kwamen er niet uit. Bij de rode kaart stonden we tactisch ook niet zoals het hoort.”

Schreuder ziet positieve dingen na Twente-thuis

Na de rode kaart van Devyne Rensch moest Ajax zich aanpassen. Dat deed, hoe gek het ook klinkt, het spel vooral iets goeds. “De tactische discipline was hoog en we hebben zelfs nog een paar goede kansen gecreëerd. We verdedigden goed in de kleine ruimte en voor Twente was het niet makkelijk om tegen de 10 man van ons te spelen. Normaal gesproken is 0-0 te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet moet je tevreden zijn.”

Dusan Tadic liet zich na de wedstrijd ook al kritisch uit over het nakomen van de afspraken in het elftal. “Met het drukzetten hadden we dit niet afgesproken. We voerden het plan niet uit. We hadden geen controle, waren nerveus aan de bal en maakte stomme en onnodige fouten.”

Twente
Almere City FC
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 00:53.

Zag jij iets positiefs bij Twente-thuis?

  • Ja
  • Nee
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie