‘Rustige en stabiele factor’ Benítez bejubeld

Foto: ‘Rustige en stabiele factor’ Benítez bejubeld

Hans van Breukelen geniet dit seizoen in het bijzonder van de optredens van Walter Benítez, zo vertelt hij aan Voetbal International. Volgens de voormalig Nederlandse topkeeper brengt Benítez zijn ploeg naar een hoger niveau.

Benítez stabiele factor in team van PSV

De Argentijn kwam in de zomer van 2022 over van OGC Nice en pakte direct een basisplaats. Waar hij vorig seizoen met PSV een lastig jaar kende, is hij dit voetbaljaar onder Peter Bosz uitgegroeid tot een zekerheid onder de lat. Benítez presteert zowel in de Nederlandse competitie als in de Champions League ijzersterk en is daarmee duidelijk in vorm.

Voor Van Breukelen is het duidelijk dat Benítez nauwelijks op een fout te betrappen is. Vorig jaar tegen Rangers, toen hij de bal bij een vrije trap eenvoudig onder zich het doel liet ingaan, was volgens volgens hem een incident. “Walter is een hele stabiele doelman. Je ziet hem zelden echt hele grote fouten maken. Die ene ketser bij Rangers uit vorige seizoen was echt een uitzondering”, stelt Van Breukelen.

Enthousiasme bij Van Breukelen

Naast zijn geweldige reddingen vindt Van Breukelen dat de Argentijnse keeper ook goed kan voetballen. “Ik vind hem ook heel comfortabel met zijn voeten, hij kan dus de grote ruimte voor hem goed bespelen. Eigenlijk keept Walter altijd wel een zeven. Hij is heel degelijk en een rustige, zekere stabiele factor in het doel.”

“Ik gun Walter dat hij wedstrijden over de streep trekt voor PSV. Dat gebeurt nu weinig, omdat PSV heel aanvallend speelt en veel scoort. Dat betekent wél dat hij voortdurend aan moet staan, dat maakt het best lastig. Je moet er dus staan op dat ene moment in plaats van je voortdurend te kunnen onderscheiden met reddingen.”

Heeft Van Breukelen gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie