Rust of gepasseerd? Koeman zet Messi op de bank

Voor het eerst sinds Ronald Koeman hoofdtrainer is van FC Barcelona, stelt hij Lionel Messi niet op in de basis. Het is nog onduidelijk of de Argentijnse sterspeler wordt gepasseerd, of dat hij rust krijgt in het zaterdagmiddag duel tegen Real Betis.

In de negen wedstrijden van dit seizoen werd Messi zelfs geen enkele keer gewisseld en speelde dus de volledige 810 minuten onder Koeman. De reeks van vele speelminuten valt nog een stuk langer door te trekken. Zo miste de aanvaller de laatste 36 competitiewedstrijden geen enkele minuut. Wat dat betreft lijkt het logisch dat de oefenmeester Messi een keer wat rust geeft. Er was na het Champions League-duel met Dinamo Kiev (2-1) echter veel kritiek op de Zuid-Amerikaan die zich nauwelijks leek in te zetten en bij tijd en wijlen over het veld wandelde.

Toen speelde Frenkie de Jong centraal achterin en kreeg Barça veel kansen tegen. Vanmiddag staat hij weer ‘gewoon’ op het middenveld. Sergiño Dest zit op de bank, Koeman kiest op de rechtsbackpositie voor Sergi Roberto. Verder mogen onder meer Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann zich laten zien vanaf de start.