Roger Schmidt onder druk na vierde CL-verlies op rij

Foto: Roger Schmidt onder druk na vierde CL-verlies op rij

In Portugal zijn alle pijlen gericht op Benfica en op Roger Schmidt. Woensdagavond keek de formatie van de Duitser na twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan, wat resulteerde in wederom een teleurstellend resultaat. De kwartfinalist van vorig seizoen staat na vier CL-duels puntloos onderaan in de poule.

‘Of Schmidt lost Benfica op, of Benfica lost Schmidt op’

Benfica verloor alle duels in de poule tot nu toe. RB Salzburg (0-2), Internazionale (1-0) en Real Sociedad (0-1 en 3-1) waren telkens een maatje te groot voor de Portugese topploeg. Woensdagavond keek de kampioen van Portugal na twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Dat had prima 5-0 kunnen zijn, want Sociedad reeg de kansen aaneen. Het duel eindigde in 3-1.

In Portugese media is men niet onder de indruk van Schmidt in de Champions League. “Benfica weerlegde in ieder geval het idee dat het een veel beter team en betere spelers heeft dan Real Sociedad”, schrijft A Bola. “Het is aangetoond dat dit niet waar is. Of Schmidt Lost Benfica op, of Benfica lost Schmidt op.”

Sapo is vooral kritisch op het wisselbeleid van de Duitser. Schmidt greep niet in na de dramatische openingsfase en de rust ook niet: “Voor de tweede helft bracht Roger Schmidt, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, geen wijzigingen aan en behield hij de elf spelers die na de eerste helft klaar waren.”

Schuldbewust

Na afloop toonde de oud-trainer van PSV zich zelfkritisch: “We hebben in het verleden laten zien dat we op dit niveau kunnen spelen en de tweede helft was heel anders, we waren meer gefocust, maar uiteindelijk liet de tegenstander zien hoe je het verschil kan maken en kan domineren. We konden vandaag niet reageren, maar de verklaring is dat we tactisch gezien niet voorbereid waren op een wedstrijd van dit niveau. Vandaag heb ik het slecht gedaan.”

Schmidt out?

  • Ja, dit kan niet
  • Nee, in de competitie gaat het prima
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie