Reijnders laat zich uit over Ajax-interesse

Foto: Reijnders laat zich uit over Ajax-interesse

Tijjani Reijnders zou naar verluidt in de belangstelling staan van Ajax. De middenvelder van AZ zegt in gesprek met Voetbal International echter nog niets gehoord te hebben vanuit Amsterdam. Reijnders voelt zich echter wel gevleid door de interesse, maar is niet van plan om AZ komende zomer zomaar te verlaten.

Reijnders verrast door Ajax-belangstelling

Vorige maand werd er onder meer door De Telegraaf naar buiten gebracht dat Ajax komende zomer een poging wilde wagen om Reijnders uit Alkmaar weg te plukken. Dat nieuws kwam ook bij de middenvelder binnen. “Ik werd vorige maand op een dag wakker, keek op mijn telefoon en die zat helemaal vol met berichtjes. Omdat er in het nieuws was gekomen dat Ajax belangstelling zou hebben. Ook voor mijzelf was dat een verrassing”, zo vertelde Reinders tegenover Voetbal International.

Ajax zou zelfs navraag gedaan hebben bij de zaakwaarnemer van Reijnders, maar dat ontkent de middenvelder. “Mijn zaakwaarnemer heeft me nooit iets gezegd over mogelijke belangstelling van Ajax. Dus ik ga ervan uit dat ze zich niet hebben gemeld. Anders had ik dat wel geweten. Het is een mooi compliment als je in verband wordt gebracht met andere topclubs. Verder kan ik er niet zoveel mee.”

Reijnders niet bezig met zomertransfer

Voor Reijnders is de interesse van andere clubs geen belemmering, die zegt er niet minder om te gaan spelen. “Dat zit niet in mijn karakter. Ik heb het erover met mijn vader en ook met de trainer. Voor mij is het simpel: ik ga elke wedstrijd op dezelfde manier aan, wat er verder ook om me heen gebeurt. Dat is de enige manier om je niveau te halen. Alles begint met constant presteren, over een langere periode.”

De middenvelder heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2027, waardoor AZ de middenvelder niet zomaar voor een appel en een ei zal laten vertrekken. Reijnders vindt zelf ook dat de club goed aan hem moet verdienen. “Stel dat ik alsnog een mooie transfer kan maken, dan heeft ook AZ daar door het nieuwe contract meer profijt van. Ik zal niet zomaar voor een andere club kiezen. In de onderste regionen van een topcompetitie voetballen, pas niet bij mijn manier van spelen.”

Scoort Reijnders tegen Anderlecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou Reijnders een versterking voor Ajax zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
374+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie