Rai Vloet in hoger beroep tegen celstraf na doodrijden Gio (4)

Foto: Rai Vloet in hoger beroep tegen celstraf na doodrijden Gio (4)

Rai Vloet gaat in hoger beroep tegen de gevangenisstraf voor 2,5 jaar die eerder deze maand tegen hem werd uitgesproken voor het doodrijden van de vierjarige Gio. Vloet reed daarbij veel te hard en had ook alcohol gedronken.

Rai Vloet in beroep ‘omdat het OM dat ook doet’

Zijn advocaat Erik Thomas meldt aan het Algemeen Dagblad over het aangetekende hoger beroep: “We moeten wel, nu ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat.” De krant legt uit: “Thomas reageert daarmee op een bericht dat hij vandaag kreeg van het Openbaar Ministerie dat beroep zal worden aangetekend tegen de straf die Rai Vloet 3 april kreeg: 2,5 jaar cel. Justitie had in maart tijdens de behandeling van de zaak 3,5 jaar cel geëist. De straf pakte dus een jaar lager uit.”

Het OM wil nog niet verklaren waarom zij in beroep gingen, het beroep kan tot op het laatste moment nog ingetrokken worden. “En als zij het intrekken op het laatste moment en wij hebben niks ingediend, dan is de straf ineens onherroepelijk”, verklaart Thomas. “Daarom zullen wij nu ook hoger beroep aantekenen.”

Te hard gereden, met drank op

Vloet reed ruim 200 kilometer per uur, zelf ‘dacht hij dat het 130 was’. Hij erkende dat hij ‘twee of drie glazen sterke drank ophad’. “Ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben. Ik ben denk ik een uurtje op dat feest geweest. Dan besef je niet dat de alcohol die je hebt genuttigd al te veel is.” Dat de bijrijder naast drank ook drugs had gebruikt, wist Vloet niet. “Dat hoorde ik pas van mijn advocaat.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie