‘PSV wil transferrecord breken voor Belgisch toptalent’

Foto: ‘PSV wil transferrecord breken voor Belgisch toptalent’

Earnest Stewart en Peter Bosz werken achter de schermen nog altijd druk aan de samenstelling van de selectie. Naar verluidt is de club onder meer bezig om een nieuwe centrale verdediger aan te trekken, waarbij Zeno Debast een optie is. Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Interesse in Debast

Eenvoudig gaat het echter allerminst worden om het 19-jarige toptalent vast te leggen. In het voetbaljaar 2020-2021 maakte hij al zijn debuut voor Anderlecht, waar hij nog altijd onder contract staat. Afgelopen seizoen kwam hij maar liefst 33 keer in actie voor zijn team en ontwikkelde hij zichzelf tot een van de belangrijkste spelers.

PSV is dat eveneens opgevallen en hoopt de Belg binnen een afzienbare periode naar Eindhoven te halen. Dat Anderlecht een dramatisch seizoen achter de rug heeft, moet helpen om Debast te overtuigen. De verdediger ligt nog wel tot medio 2025 bij zijn huidige werkgever vast, waardoor het de vraag is of PSV hem kan betalen.

Anderlecht zou bijna 20 miljoen euro willen hebben, voordat het akkoord gaat met een transfer. PSV zou lager willen inzetten en met de Belgen om de tafel willen zitten om tot een overeenstemming te komen. Het is voorlopig onbekend hoe het 19-jarige toptalent momenteel tegenover een overstap naar Nederland staat.

Transferrecord voor PSV

Mochten PSV en Anderlecht elkaar de komende weken vinden, dan is de kans groot dat de Eindhovenaren een transferrecord neerzetten. De 14 miljoen euro die PSV uitgaf voor Mateja Kezman, is namelijk nog altijd het hoogste bedrag dat de club ooit op tafel legde. Bosz is echter zeer gecharmeerd van de defensieve kracht en hoopt dat de onderhandelingen positief uitpakken.

Is Debast goed genoeg voor PSV?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
1118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie