‘PSV delft onderspit tegen Ajax: het piept en kraakt’

Foto: ‘PSV delft onderspit tegen Ajax: het piept en kraakt’

Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagochtend dat het opvallend is om te zien dat de aanvalslinie van Ajax nooit breekt, waar die van PSV bijna áltijd ‘piept en kraakt’. Dat zou een van de oorzaken zijn voor de achtstand van de Eindhovenaren op de Amsterdammers.

“Ajax en PSV speelden deze week allebei gelijk in een Europese uitwedstrijd die ze eigenlijk hadden moeten winnen”, begint de krant zijn analyse. “Maar de manier waarop het 1-1 en 2-2 werd verschilde als dag en nacht. Op bezoek bij Benfica liep Ajax na rust in het mes van zijn eigen overdreven aanvalslust. Op bezoek bij Maccabi Tel Aviv speelde PSV juist amper een fatsoenlijke aanval uit.”

In het Estádio da Luz lag het niet aan de vaste kopstukken in de Ajax-voorhoede, aldus het AD. “Die leverden hun gebruikelijke bijdrage. Dusan Tadic opende de score. Sébastien Haller maakte alweer zijn elfde Champions League-doelpunt. Rechtsbuiten Antony bleef altijd dreigend. Voor rust was hij de beste man op het veld. Bij PSV had alleen Noni Madueke die dreiging. Eran Zahavi was opnieuw volstrekt onzichtbaar, Mario Götze speelde secuur, maar kleurloos en Cody Gakpo was er zelfs helemaal niet bij. De beste speler van PSV zat thuis voor de buis met een blessure.”

Achterstand PSV op Ajax

De krant concludeert dan ook: “Er is dit seizoen al van alles gezegd over de achterstand van PSV op Ajax. Die heeft te maken met budget, met de breedte van de selectie etcetera. Maar het begint toch vooral ook met deze simpele vaststelling: het potentieel dát er is bij PSV wordt zelden of nooit volledig benut. Kijk naar hoe weinig de op papier beste offensieve krachten bij PSV op het veld staan. Laat staan in combinatie met elkaar, zoals dat bij Ajax wél constant gebeurt.”

Verdien 1.40 keer je inleg als PSV van Sparta wint!

Slaat het AD de spijker op z’n kop?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie