Perez vreest voor Tadic: “Kan hij dat?”

Foto: Perez vreest voor Tadic: “Kan hij dat?”

Kenneth Perez ziet in Dusan Tadic niet langer de onbetwiste leider van Ajax. De 34-jarige Serviër is de aanvoerder en een van de meest ervaren selectiespelers, maar vooral voor de buitenwacht is hij niet langer onomstreden.

ESPN-analist ziet Ajax-captain falen

Tadic was jarenlang de meest waardevolle spelers van de Eredivisie. Dit seizoen is hij opnieuw waardevol gebleken, maar niet van een dusdanige aard dat dit veel waardering oproept. “Voetbal is een dagvers product. Als je op dat moment vindt dat een andere speler meer kan brengen…”, stelt Perez in Dit was het Weekend.

“Hiërarchie vind ik ook een belangrijk onderdeel van het voetbal. Een speler die veel voor je heeft betekend, geef je toch langer de kans”, aldus Perez, die meteen een kanttekening plaatst. “Het is nu zo lang aan de gang… Gisteren (zaterdagavond, red.) zag je ook dat hij de dingen die hij voorheen goed kon nu minder goed deed. Heel vaak willen zijn voeten niet doen wat hij in zijn hoofd heeft. Het was heel jammerlijk tegen AZ.”

Perez noemt spel Tadic ‘lachwekkend’

“Ik snap enigszins wel dat een trainer hem zo lang mogelijk de kans geeft, maar op een gegeven moment wordt het lachwekkend”, zo vervolgt de oud-Ajacied. “Andere spelers denken, vooral als ze gewisseld worden: hállo, Tadic dan? Dat soort dingen zijn funest. Dat accepteer je zolang het goed gaat. Tadic is echt dé leider van Ajax geweest in de succesjaren, maar dat is hij nu niet meer. Voor een trainer komt er een tijd waarop je een conclusie moet trekken.”

Roy Makaay oppert dat Ajax mogelijk een andere aanvoerder moet aanwijzen. Perez: “Maar de vraag is of hij dat met zijn karakter en eerzuchtigheid überhaupt kan. Het gaat me niet zozeer om Tadic, maar om de kleedkamer en de samenstelling van de selectie. Die samenstelling is bij Ajax verre van optimaal geweest. Je moet naar de onderlinge relaties kijken en bepalen wie je de macht geeft. Het ligt niet aan zijn arbeidsethos en professionaliteit, maar misschien gewoon aan zijn leeftijd.”

Maakt Haaland de 0-1 tegen Real Madrid?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het tijdperk Tadic voorbij?

  • Ja
  • Nee
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie