‘Paniek in de tent bij Ajax’

Foto: ‘Paniek in de tent bij Ajax’

We gaan hoe dan ook een bijzonder spannende ‘Super Sunday’ tegemoet. Ajax speelt tegen AZ en PSV neemt het op tegen Feyenoord, waarbij de landstitel op het spel staat. Die kán gewonnen worden door de Amsterdammers, maar het kan óók helemaal misgaan…

Eigenlijk zou Ajax de zondag aftrappen, maar daar heeft de KNVB een stokje voor gestoken. Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagochtend: “Aanvankelijk was het voor de koploper duidelijk: ze zouden exact weten wat te doen als Feyenoord – PSV om 14.30 uur begon en dus rond de klok van 16.30 uur zou zijn afgelopen. Misschien was zelf gelijkspelen bij AZ in de 90 minuten daarna genoeg geweest. In plaats daarvan moet Ajax nu zelf eerst een resultaat neerzetten. Stel: het staat na 80 minuten 1-1, hoeveel risico neem je dan nog? En: bij Ajax moeten ze op voorhand ook nadenken hoe ze de tijd invullen ná het duel.”

Daarbij is er natuurlijk een positief scenario te bedenken: “Wat zomaar kan, is dat de Ajacieden morgen in de bus horen dat ze kampioen zijn geworden. Of anders ergens in een zaaltje of thuis voor de buis. In elk geval zal de KNVB morgenavond nog niet met gierende banden naar de hoofdstad gaan om een eventuele kampioensschaal uit te reiken aan Ajax-captain Dusan Tadic. Woensdag, na het thuisduel met Heerenveen, volgt de uitreiking op zijn vroegst.”

Paniek in de tent

Maar, zoals gezegd: het kan óók helemaal misgaan… “In de bus, het zaaltje of thuis voor de buis kunnen Ten Hag en zijn team ook een enorme dreun oplopen. Dat gebeurt als Ajax na een nederlaag bij AZ moet toekijken hoe PSV wint op bezoek bij Feyenoord. In dát scenario staat PSV dan ineens nog maar één punt achter de koploper. Dan is er in Amsterdam paniek in de tent.”

TIP: Verdien 4.50 keer je inleg als AZ van Ajax wint! En vergeet ook de welkomstbonus bij Circus van €250 niet!

Gaat het mis?

  • Dat verwacht ik wel
  • Ik denk het niet
1341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie