“Overmars heeft een goed oog en geweldig netwerk”

Foto: “Overmars heeft een goed oog en geweldig netwerk”

Mark van Bommel heeft het in zijn eerste seizoen in België uitstekend naar zijn zin. De hoofdtrainer maakt met Antwerp FC nog altijd kans op de landstitel, al komt dit naar eigen zeggen niet alleen door zijn eigen werk.

Van Bommel enthousiast

Van Bommel geniet namelijk van de samenwerking met Marc Overmars. De technisch directeur ging na zijn plotselinge vertrek bij Ajax razendsnel aan de slag in België en ontwikkelde een team waarmee de oefenmeester zijn concurrentie te lijf kon gaan. Vervolgens was het aan Van Bommel om er een hechte ploeg van te maken.

“Op de eerste trainingsdag hadden we nog meer dan dertig spelers op het veld staan. Er zijn een paar wisselingen geweest, in de zomer en in de winter. Marc heeft een goed oog en een geweldig netwerk, dat helpt. Het is dan aan mij om het elftal zo goed en zo snel mogelijk te laten presteren”, zo vertelt Van Bommel aan De Telegraaf.

“In de zomer hebben we ons spelidee er in proberen te pompen. Dan blijft pakweg 60 procent hangen en gaandeweg het seizoen moeten die andere procenten erbij komen. Langs de kant is het dan genieten, als spelers momenten herkennen en ik daarna weer nieuwe dingen kan toevoegen. Dat is het mooie aan dit vak als trainer: het houdt nooit op.”

Titelstrijd in België

Het kampioensgevecht in de play-offs gaat dit seizoen tussen KRC Genk, Union Sint-Gillis, Antwerp FC en Club Brugge. De eerste twee clubs staan met 38 punten bovenaan op de ranglijst, terwijl de ploeg van Van Bommel op een achterstand van twee punten staat. Club Brugge heeft slechts 30 punten en moet voorlopig volgen.

Pakt Antwerp FC de landstitel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Overmars de beste technisch directeur van Europa?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
556+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie