Oranje-international erkent: “Had het me anders voorgesteld”

Foto: Oranje-international erkent: “Had het me anders voorgesteld”

Jerdy Schouten moest maar liefst anderhalf jaar wachten, maar deze interlandperiode is hij terug bij het Nederlands elftal. De middenvelder is blij dat hij opnieuw de kans krijgt en wil Ronald Koeman graag terugbetalen, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Terugkeer van Schouten bij Oranje

Toen de voetballer nog onder contract stond bij Bologna, kreeg hij van Louis van Gaal al eens de mogelijkheid om in Oranje mee te doen: “Ik was zelf wel redelijk positief over hoe ik me staande heb gehouden, net als de bondscoach, met wie ik toen heb gezeten. Dat er verbeterpunten waren, is logisch. Als dat niet zo zou zijn, zou ik een van de beste voetballers ter wereld zijn en dat ben ik helaas niet.”

Schouten ging er dan ook vanuit dat hij vaker zou worden opgeroepen, maar lange tijd bleef een plek in de selectie uit. “Je komt hier niet met de gedachte: het is een keer en nooit meer. Dat had ik toen natuurlijk ook niet. Ik had het me misschien iets anders voorgesteld. Maar dat maakt het nu zeker niet minder mooi.”

Mogelijke samenwerking met De Jong

Deze zomer keerde hij terug naar Nederland en tekende hij een verbintenis bij PSV. In Eindhoven is hij een van de smaakmakers van het team en weet hij wekelijks te overtuigen, waarmee hij indruk maakte op Koeman. De bondscoach besloot, zeker na de blessure van Frenkie de Jong, om Schouten erbij te halen.

Voor de middenvelder is het een ideale kans om zich te bewijzen. Tegelijkertijd had hij graag met De Jong op het trainingsveld gestaan en een poging willen wagen om met hem samen te spelen. “Aan de ene kant is dat jammer. Aan de andere kant ben ik natuurlijk hier om mezelf te laten zien. En of dat dan met of zonder Frenkie is, staat op de tweede plek.”

Verdient Schouten bij Oranje een basisplaats?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie