‘Opvolger Henk de Jong staat klaar’

Foto: ‘Opvolger Henk de Jong staat klaar’

Martijn Barto hoopt op termijn hoofdtrainer te kunnen worden van SC Cambuur. De huidig assistent-trainer heeft dat onthult tegenover Omrop Fryslân. Barto was als speler ook jaren actief bij de Friezen, maar moet eerst zijn papieren halen wil hij als hoofdtrainer in het betaald voetbal aan de slag kunnen.

Barto verknocht aan Cambuur

De oud-aanvaller speelde zeven jaar voor de huidig Keuken Kampioen Divisionist en is inmiddels al weer vijf jaar actief als assistent-trainer bij de club. Barto, die oorspronkelijk niet uit Friesland komt, zegt tegenover de Friese omroep zich thuis te voelen bij Cambuur. “Cambuur is een club die in mijn hart zit en waar ik al heel wat jaren rondloop. Het lijkt me fantastisch daar een keer hoofdtrainer te zijn.”

Op dit moment heeft Barto nog niet de juiste papieren om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. “Voorheen was twee jaar assistent zijn bij een betaaldvoetbalorganisatie voldoende, maar die criteria hebben ze onlangs veranderd. Dus ik kon me niet meer opgeven. Dat is jammer.”

De 39-jarige Zuid-Hollander stopt met zijn werkzaamheden als hoofdtrainer bij Blauw Wit ’34 en lijkt eerst niet terug te keren in het amateurvoetbal. “Ik kan niet bij tweede- of derdedivisieclub trainer zijn en assistent bij Cambuur. Je moet keuzes maken. Op dit moment kies ik voor Cambuur.”

Zie jij Barto op termijn hoofdtrainer worden van Cambuur?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
1042+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie