‘Oostenrijkers zien nieuwe Trauner’

Foto: ‘Oostenrijkers zien nieuwe Trauner’

Gernot Trauner mocht zich afgelopen zomer na een sterk seizoen bij Feyenoord weer eens melden bij de nationale ploeg van Oostenrijk. De verdediger werd tijdens die interlandperiode bedolven onder complimenten, en niet alleen omdat de verdediger in de basis stond tijdens de Conference League-finale tegen AS Roma. 

De Oostenrijkers zagen een héél andere speler dan dat ze bij LASK (vorige club Trauner, red.) gewend waren. Onder Arne Slot heeft de verdediger veel meer uitstraling gekregen, kreeg de centrumverdediger te horen. “Een aantal spelers in de Oostenrijkse ploeg zei bij de laatste interland tegen mij: ’Je hebt echt een grote stap in je ontwikkeling gemaakt.”

Feyenoord

Trauner erkent dat spelen onder Slot hem heeft geholpen. “Daarbij doelden ze vooral op het mooie seizoen dat ik met Feyenoord achter de rug had. Wat is opgevallen, is dat ik in balbezit sterker ben geworden. Ik voel me ook comfortabeler aan de bal, maar dat is vooral omdat wij als ploeg veel in balbezit willen zijn en aanvallend spelen. Ik vond het echt leuk om te horen van die jongens.”

De Telegraaf analyseert de ontwikkeling van de verdediger: “Trauner stond in Oostenrijk bekend als een aardige verdediger, maar niet heel bijzonder. Dankzij de negentien (!) Europa Cup-duels die Feyenoord vorig seizoen afwerkte en het elan waarmee de Oostenrijker ging spelen, viel Trauner steeds meer op. In voetbaljargon heet dat iemand in zijn kracht laten voetballen.”

Gernot Trauner

Dat Trauner vanavond speelt tegen Strum Graz, maakt de wedstrijd speciaal voor de verdediger. “De wedstrijd tegen Sturm Graz wordt voor mij heel speciaal. Ik wil de stijl van Feyenoord laten zien”, stelt Trauner.

Daar ligt zijn voorkeur echter niet. “Ik speel het liefst in een volle Kuip. Dat wil iedereen bij ons. Maar goed, er zijn regels opgelegd in een stadion en die moeten we accepteren. Het is niet helemaal perfect nu voor ons team, maar er komen nog steeds meer dan 30.000 man en op Europese avonden heerst hier altijd een heerlijke atmosfeer.”

TIP: Wint Feyenoord van Strum Graz? Pak 1.4x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Trauner is onmisbaar voor dit Feyenoord

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie