Nederlands succes bij makkelijk winnend Barcelona

Foto: Nederlands succes bij makkelijk winnend Barcelona

FC Barcelona heeft op zondagavond vrij gemakkelijk afgerekend met Athletic Bilbao. In het Camp Nou-stadion werd het namelijk 4-0 voor de Catalanen door doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang (in de eerste helft) en Ousmane Dembélé, Luuk de Jong en Memphis Depay (na rust).

Oefenmeester Xavi Hernández koos tegen Athletic voor een opstelling zonder Nederlanders. Alhoewel: Sergiño Dest (geboren in Almere, maar spelend voor het Amerikaanse nationale team) mocht begonnen als linkervleugelverdediger. Frenkie de Jong kreeg rust, waar Memphis Depay voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie zat na een lange periode van blessureleed. Ook Luuk de Jong zat op de reservebank bij de thuisploeg.

Barcelona had voor eigen publiek verreweg het beste van het spel en creëerde ook de meeste mogelijkheden. Het publiek in Camp Nou moest wel behoorlijk lang wachten op de openingsgoal, want die werd ongeveer tien minuutjes voor het rustsignaal pas gemaakt: uit een hoekschop raakte Gerard Piqué de lat met een kopbal, waarna de rebound voor de Gabonees was; hij schoot de bal stijlvol binnen.

Iets meer dan twintig minuten voor tijd bracht Xavi De Jong (Frenkie) en Dembélé binnen de ploeg voor Ferran Torres en Gavi, en luttele momenten later zorgde het tweetal voor de 2-0. De Nederlander speelde de Fransman namelijk aan, waarna de buitenspeler hard binnenschoot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied.

Nederlandse goals

Omdat Athletic bijzonder weinig in de melk te brokkelen had in Catalonië (de ploeg speelde op de counter), was het duel na de tweede Catalaanse treffer van de avond wel gespeeld. De Jong (Luuk) en Memphis, die eveneens in mochten vallen, plaatsten de kers op de taart in de extra speeltijd met de 3-0 en 4-0.

Scoreverloop: 1-0 (37′) P.E. Aubameyang, 2-0 (73′) O. Dembélé, 3-0 (90′) L. de Jong, 4-0 (90′) M. Depay

Win 4 keer je inleg als Barcelona de Europa League wint!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie