Nachtmerrie voor Donnarumma bij PSG

Foto: Nachtmerrie voor Donnarumma bij PSG

Gianluigi Donnarumma kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn terugkeer in San Siro, zo vertelt hij tijdens een ceremonie. De doelverdediger werd door de fans van AC Milan bepaald niet hartelijk ontvangen.

AC-Milan woedend na vertrek Donnarumma

Dat de supporters van de Italiaanse topclub geen fan meer van hem zijn, moge duidelijk zijn. Donnarumma was jarenlang een groot talent van AC Milan, maar besloot in 2021 om transfervrij te vertrekken en voor de uitdaging bij Paris Saint-Germain te gaan. Dat werd hem bepaald niet in dank afgenomen.

Enkele maanden later speelde hij met de nationale ploeg van Italië in het Milanese stadion en kreeg hij er al van langs. Afgelopen week reisde hij met Paris Saint-Germain opnieuw naar Milaan af en lieten de Italiaanse fans weten dat ze hem nog niet waren vergeten. Zo werd er met neppe dollarbiljetten gestrooid, met de onderliggende boodschap dat Donnarumma voor het geld heeft gekozen.

Uitwedstrijd PSG in San Siro

De keeper beleefde daarmee een dramatische avond. Niet alleen verloor hij met de Franse grootmacht met 2-1 van AC Milan, ook deed het hem pijn dat de Italianen nog altijd op deze wijze over hem denken. Donnarumma kijkt dan ook terug op een pijnlijke avond. “Het was niet makkelijk”, zo benadrukt hij in het gesprek.

“Je probeert niet afgeleid te raken op het veld en alles te geven voor het team. Na de wedstrijd heb je de neiging je gevoelens meer te laten gaan, maar op het veld probeer je niet beïnvloed te raken. In dat aspect ben ik erg gegroeid.” Paris Saint-Germain staat in de Champions League-groepsfase op de tweede plaats, terwijl AC Milan de nummer 3 is.

Was de reactie van AC Milan-fans begrijpelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
469+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie