‘Nachtbraker’ Mitchell Dijks moet zich melden bij Cocu

Foto: ‘Nachtbraker’ Mitchell Dijks moet zich melden bij Cocu

Vitesse speelde gisteren tegen Sparta Rotterdam in de Eredivisie (3-1 verliespartij), maar Mitchell Dijks was niet aanwezig op Het Kasteel. Hij had zich afgemeld bij de Arnhemmers wegens ziekte, maar werd prompt in het nachtleven gespot.

Het Algemeen Dagblad bericht over de vleugelverdediger: “Van Dijks (30) verschenen afgelopen weekeinde foto’s op social media. Hij zou op stap zijn geweest, terwijl hij bij Vitesse niet aanwezig kon zijn door ziekte. Ook zou er een privékwestie spelen, waardoor hij niet bij de selectie zat.”

Vitesse-trainer Phillip Cocu reageert: “Hij heeft zich ziek gemeld. De clubarts heeft dat ook geconstateerd. Dinsdag had hij al klachten, woensdag was hij ziek. Ik hoor wel eens wat, links en rechts. Ik kan er niks meer mee dan eerst een gesprek voeren.”

Degradatiestress

De kwestie rond Dijks komt nogal ongelegen, vindt de oefenmeester: “In algemene zin zitten we niet te wachten op negatieve zaken. Nu helemaal niet. We moeten alle energie verzamelen om juist uit de sportieve problemen te komen. Ik kan en wil op voorhand nergens over oordelen. Ik ga met hem zitten. Ik ga ervan uit dat áls een speler zich ziek meldt, dat hij ook ziek is. Pas na uitleg kan ik een oordeel vellen.”

Vitesse staat momenteel veertiende in de Eredivisie met zeven punten voorsprong op de nummer laatst SC Cambuur. De Arnhemmers hebben echter maar drie punten voorsprong op stek zestien, de nacompetitieplek.

Ben jij benieuwd naar de uitleg van Dijks?

  • Ik wel
  • Ik niet
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie