Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Memphis lacht Geert Wilders-land uit’

Foto: ‘Memphis lacht Geert Wilders-land uit’

Memphis Depay heeft weer eens voor de nodige reuring gezorgd. Dat deed hij in het verleden al eens met een opvallende hoed en nu droeg de aanvaller tijdens het oefenduel tussen het Nederlands elftal en Canada een witte zweetband. Hoe durft hij! Op social media ging het eigenlijk alleen maar over ‘aandachtstrekker’ Depay.

‘Zweetbandophef’ rond Memphis Depay

Sjoerd Mossou schrijft op zaterdagochtend in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Op sociale media werd opeens eindeloos gemekkerd, geklaagd en gefilosofeerd over de zweetband. Bondscoach Ronald Koeman kreeg er vragen over op de persconferentie. Televisieprogramma’s maakten er speciale items over. Veel mensen vonden de zweetband niet ‘functioneel’ genoeg: Memphis wilde zeker weer opvallen, tsssk, tjongetjonge zeg, schandalig gewoon. ‘Ga eerst maar eens presteren!’ (Detail: Memphis Depay wordt vermoedelijk nog deze zomer topscorer aller tijden van Oranje.)”

De columnist heeft er zelf wel een duidelijke verklaring voor: “Het paste allemaal feilloos bij het benepen, immer boze Geert Wilders-land dat we geworden zijn, en bij deze tijdgeest van voortdurende ophef en verontwaardiging. In 1974 stapte half Oranje het veld op met de meest waanzinnige bakkebaarden en gouden kettingen. Vijftig jaar later raken we van slag van een zweetband.”

“Memphis voorzag dat zelf natuurlijk ook allemaal wel”

Volgens Mossou kan Memphis daar zelf alleen maar om lachen… “Het mooiste was: Memphis voorzag dat zelf natuurlijk ook allemaal wel. Hij doet het erom. Je kunt veel van deze voetballer zeggen, maar autonoom is-ie, en feilloos weet hij zijn vinger te prikken in het buikvet van de natie.” Daar voegt hij aan toe: “Met alleen maar Jerdy Schoutens, Matthijs de Ligten en Frenkie de Jongs zou er deze zomer geen klap aan zijn.”

Vind jij dat Memphis moet doen wat hij wil?

  • Ik zeker
  • Ik niet
7551+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie