Meesterzet Ten Hag helpt Ajax hard op weg naar kampioenschap

Foto: Meesterzet Ten Hag helpt Ajax hard op weg naar kampioenschap

Na het verlies van runner-up PSV tegen Feyenoord (3-1) eerder vandaag kon Ajax vanavond een enorme stap richting het kampioenschap zetten; dat hebben de mannen van Erik ten Hag ook gedaan, want in Alkmaar ging AZ met 0-3 over de knie.

De thuisploeg aasde op revanche na de recente bekeruitschakeling tegen de Amsterdammers, maar die kwam er niet, en al vrij snel zagen de vooruitzichten er ook slecht uit. Binnen een kwartier opende rechtsbuiten Antony namelijk de score: niet voor het eerst door een verdekt, onverwachts en kort getrapt ‘heupschotje’ vanaf rechts naar de lange hoek.

Na de goal van de Braziliaan drukte AZ wel flink richting het doel van Ajax, maar vooral Albert Gudmundsson had zijn vizier niet op scherp. De IJslander miste in zijn eentje al vier (!) opgelegde kansen, dikwijls door ingrijpen van de uitblinkende Kat uit Kameroen, André Onana.


Een half uur voor tijd deelde Ajax de definitieve nekslag uit. Davy Klaassen, die weer op nummer 10 stond, volleerde raak op aangeven van Dusan Tadic. Verder ook noemenswaardig was het besluit van Ten Hag om Daley Blind op linksback op te stellen, nu Nicolas Tagliafico door een hoofdblessure ontbrak; Blind was misschien wel de beste op het veld vanaf linksachterin. Hij was bij beiden doelpunten betrokken, alsook bij een door de VAR afgekeurde 0-3 van invaller David Neres (buitenspel in aanloop naar de goal). In de blessuretijd maakte Neres echter alsnóg zijn doelpunt.

En dankzij de simpele zege in het AFAS Stadion staat Ajax nu al zeven punten (!) voor op achtervolger PSV. AZ staat karig vijfde, dertien punten achter de koploper.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Antony, 0-2 (60′) Davy Klaassen, 0-3 (90′) David Neres

Ajax gaat simpel kampioen worden

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat moet ik nog maar zien
1029+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie