Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Mbappé-probleem bij Frankrijk? “Middelpunt van belangstelling”

Foto: Mbappé-probleem bij Frankrijk? “Middelpunt van belangstelling”

Didier Deschamps verwacht niet dat de onrust rondom Kylian Mbappé voor problemen gaat zorgen op het Europees kampioenschap. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Overgang Mbappé naar Real Madrid

De Franse aanvaller liet afgelopen seizoen weten dat hij transfervrij ging vertrekken bij Paris Saint-Germain, waarna de geruchten op gang kwamen. Achter de schermen werkte Real Madrid maandenlang aan zijn komst en daar slaagde het in: vanaf komend voetbaljaar speelt Mbappé in Spanje.

Dat de rust pas net is wedergekeerd, vindt Deschamps niet erg. “Kylian is in het middelpunt van de belangstelling, maar dat is hij áltijd. Hij heeft zijn persoonlijke nieuws, maar daarnaast heeft hij als aanvoerder een bepaalde rol bij de Franse ploeg, die hij altijd heel toegewijd vervult”, aldus de bondscoach van Frankrijk.

Ambitieus Frankrijk gaat voor Europese titel

De oefenmeester merkt nauwelijks een verandering bij Mbappé en ziet vooral een aanvaller die hongerig is. “Zijn houding is ook heel goed. Kylian lacht, heeft plezier en werkt hard. En hij heeft ook gewoon weer een seizoen achter de rug waarin hij 44 goals heeft gemaakt.”

“Natuurlijk is er in zijn geval sprake van een context. Maar de bekendmaking van zijn vertrek naar Real Madrid kan hem ook extra motivatie geven. Daarmee kan hij een bladzijde omslaan.” Frankrijk zit in Duitsland in een groep met het Nederlands elftal, Oostenrijk en Polen.

Wint Frankrijk het EK?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie