Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Mats Hummels over mislopen EK 2024: ‘Ik behoor tot de beste verdedigers van Duitsland’

Foto: Mats Hummels over mislopen EK 2024: ‘Ik behoor tot de beste verdedigers van Duitsland’

Zonder meer een van de meest opvallende omissies van het aankomende EK, is het ontbreken van Mats Hummels in de selectie van gastheer Duitsland. De routinier staat met Borussia Dortmund in de Champions League finale en ontmoet komende zaterdag Real Madrid in een uitverkocht Wembley. Eerder in de campagne had hij Kylian Mbappé volledig in de zak, maar in juni zit Hummels gewoon thuis.

Hummels goed genoeg voor Champions League maar niet voor EK

Bondscoach Julian Nagelsmann werd er tijdens de eerste persconferentie om gevraagd, samen met het ontbreken van wat andere namen. Tegen BILD deed de centrumverdediger zelf een boekje open. “Het gesprek tussen ons duurde nog geen twee minuten. Langer hoefde ook niet, want ik wist genoeg. Het was vlak voordat we gingen trainen met Dortmund.” Dat zou best nog al eens ongemakkelijk kunnen zijn, want zijn centrale partner Nico Schlotterbeck is wel opgeroepen, de enige andere BVB speler in de selectie is spits Niclas Füllkrug.

Hummels ging verder: “De coach gaf als reden mijn fysieke gesteldheid, wat toch als een teleurstelling kwam. Ik vind namelijk dat ik tot de beste verdedigers van Duitsland behoor. Ik heb van veel mensen gehoord dat ik er best bij had kunnen zitten, wellicht was dat ook gebeurd als ik eerder in mijn huidige vorm was geraakt.” De 35-jarige centreback maakt zich op voor de Champions League finale in Engeland, waar Real Madrid zal proberen hun droom te verzieken. Voor hem zal het een mooie lange neus richting de leiding binnen Die Mannschaft zijn om zaterdag de trofee te hijsen.

Had Mats Hummels bij de EK-selectie moeten zitten?

  • Ik vind van wel
  • Ik vind van niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie