‘Martens grijpt meteen hard in bij AZ’

Foto: ‘Martens grijpt meteen hard in bij AZ’

Ruben van Bommel maakte maandagavond zijn debuut voor Jong AZ. Niet een heel heugelijk moment, aangezien de 19-jarige vleugelaanvaller belangrijk wil zijn voor de hoofdmacht van de Alkmaarders. Maarten Martens besloot echter dat dit momenteel het meest verstandige was.

Van Bommel maakt even pas op de plaats

De zoon van Mark van Bommel gaf eerlijk aan teleurgesteld te zijn te moeten opdraven bij de AZ-beloftes, maar accepteert de keuze van zijn trainer. “Ja, zijn mening is dat ik ritme op moet doen bij Jong AZ als ik niet speel bij het eerste. Het is heel simpel, ik kan er niks aan doen”, aldus de Limburger tegenover ESPN. “Ik probeer gewoon bij AZ 1 mijn plek weer te veroveren. En als ik bij Jong AZ ritme op moet doen, dan is dat zo.”

Goal tijdens debuut voor Jong AZ

Martens debuteerde zaterdag als hoofdtrainer van de eerste ploeg van AZ met een teleurstellend gelijkspel tegen PEC Zwolle (2-2). Hierbij besloot hij Van Bommel negentig minuten op de bank te laten zitten. Zo moest hij maandagavond opdraven met Jong AZ tegen FC Dordrecht. De jeugdinternational liet zich wel gelden bij de 5-1 zege door te scoren. Van Bommel hoopte de Keuken Kampioen Divisie definitief achter zich te laten, nadat hij er vorig seizoen nog uitblonk bij MVV Maastricht. Daar verdiende hij zijn transfer naar AZ.

De Eredivisie-subtopper is eigenlijk heel het seizoen al zoekende naar de juiste bezetting op de flanken. Tegen PEC mochten Myron van Brederode en Mayckel Lahdo het laten zien, terwijl ook Jens Odgaard, Ernest Poku, Jayden Addai en Ibrahim Sadiq in aanmerking te komen om daar te spelen.

Goed om hem bij Jong AZ te laten spelen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, niet doen
3465+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie