‘Luuk de Jong twijfelt, PSV blijft een optie’

Foto: ‘Luuk de Jong twijfelt, PSV blijft een optie’

Hij werd een tijdje aan oude liefde PSV en zelfs Ajax gelinkt, maar Luuk de Jong lijkt FC Barcelona in januari te gaan verruilen voor de Spaanse laagvlieger Cádiz CF.

Volgens journalist Fernando Polo van het betreft Barça doorgaans zeer goed ingevoerde El Mundo Deportivo hebben de Catalanen al een akkoord met zowel Sevilla CF, waarvan het De Jong huurt, als Cádiz bereikt. Het is enkel nog wachten op het ja-woord van de speler zelf.

Dat de toekomst van De Jong niet meer in Camp Nou lag werd al snel duidelijk na het vertrek van Ronald Koeman. Ook nu landgenoot Memphis Depay geblesseerd is komt de Oranje-international amper aan bod, De nieuwe coach Xavi Hernández opteerde de laatste duels voor jongeling Ferran Jutgla in de spits; ook hij is De Jong klaarblijkelijk al voorbij in de pikorde.

Cádiz staat momenteel voorlaatste in La Liga, met veertien punten uit achttien duels. Enkel Levante doet het nog slechter, met zelfs maar acht schamele punten. Het gat tussen Cádiz en de veilige zeventiende plek is slechts één punt, dus er is nog genoeg uitzicht op handhaving voor de club. Mogelijk met De Jong dus er bij in de selectie. Saillant detail: Cádiz speelt op 3 januari uitgerekend tegen Sevilla, de eigenlijke broodheer van de Doetinchemmer.

UPDATE 24/12

Luuk de Jong twijfelt nog over Cádiz CF als volgende werkgever, zo melden Spaanse media en het Eindhovens Dagblad inmiddels. Laatstgenoemde schrijft: “Bronnen rond De Jong bevestigen dat hij niet per se zit te wachten op een overgang naar de nummer 19 van La Liga. De Jong heeft nog de ambitie om op topniveau te voetballen en kan dus wachten op andere opties. Het is zeker niet uitgesloten dat PSV zich komende zomer opnieuw meldt voor De Jong, met het verzoek om zijn carrière in Eindhoven voort te zetten”, aldus het ED.

Wint Cádiz van Sevilla? Pak 5.50x je inleg bij bet365!

PSV moet voor Luuk de Jong gaan

  • Eens
  • Oneens
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie