‘Luuk de Jong krijgt onverwachte klap bij Barça’

Foto: ‘Luuk de Jong krijgt onverwachte klap bij Barça’

FC Barcelona heeft zijn gewenste flankaanvaller beet. Zo rondden de Catalanen zaterdag de terugkeer van Adama Traore af, die wordt een half seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Maar Barça is nog niet klaar met zijn transferwerk: ook een extra spits blijft hoog op de verlanglijst staan. 

Ondanks de opleving van Luuk de Jong, hamert coach Xavi Hernandez al een tijdje om de komst van een nieuwe nummer 9. Álvaro Morata stond lange tijd bovenaan de verlanglijst. Maar omdat drie ploegen betrokken zijn (Barça, moederclub Atlético Madrid en zijn huidige huurclub Juventus), lijkt het dossier te complex om nog voor de deadline af te ronden. Daarom zou het vizier nu op Pierre-Emerick Aubameyang zijn gericht. 

Hoewel de Gabonees in principe wel mag vertrekken bij Arsenal, zal het krap worden om tijdig een akkoord te vinden. Zo zal Ousmane Dembélé wellicht eerst verkocht moeten worden om voldoende salaris- en transferbudget te vergaren. En dus houden de beleidsbepalers ook andere mogelijkheden achter de hand. Zo meldt SPORT dat de optie van Diego Costa eveneens op tafel ligt in Camp Nou. 

Gratis op te halen

De voormalige bad boy van onder Chelsea en Atlético Madrid ging vorige zomer aan de slag bij het Braziliaanse Mineiro. Maar daar liet de spits zijn contract begin deze maand ontbinden omdat hij weer in Europa wou gaan voetballen. De 33-jarige liet zich vervolgens tevergeefs aanbieden bij tal van clubs zoals Saint-Etienne en Valencia. En dus ook bij Barcelona. Een overgang naar Catalonië is momenteel echter niet aan de orde. Maar indien Barça er niet in slaagt om voor het sluiten van de mercato een andere spits aan te trekken, zou de optie in overweging worden genomen.

Finisht Barça in de top-4 van LaLiga? Pak €157 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Barça Diego Costa nodig?

  • Ja, kunnen hem goed gebruiken
  • Zeker niet
561+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie