Luuk de Jong jubelt: “Dan vraag je je af wie ons gaat stoppen”

Foto: Luuk de Jong jubelt: “Dan vraag je je af wie ons gaat stoppen”

Het zelfvertrouwen van PSV gaat momenteel door het zak heen. Ook in het bekerduel met FC Twente hadden de Eindhovenaren weinig te duchten van de tegenstander. Bij vlagen speelde de ploeg van Peter Bosz weer geweldig, merkte ook aanvoerder Luuk de Jong.

PSV-aanvoerder geniet van ongenaakbare ploeg

Kan PSV alle wedstrijden in Nederland winnen dit seizoen? “Je denkt er soms weleens over na. Als je ziet hoe sterk en dominant we ook vandaag zijn de eerste zeventig minuten. Het is toch knap hoe we dat we weer doen”, aldus de maker van de 2-0 voor de camera van ESPN. “Dan vraag je je, zeker in Nederland af, wie gaat ons stoppen. Maar we moeten niet arrogant worden. We moeten elke wedstrijd honderd procent intensiteit geven, dan verwacht ik niet dat er ploegen van ons kunnen gaan winnen. Er zijn zeker moeilijke wedstrijden in, maar ik heb het vertrouwen dat we die ook kunnen winnen.”

“Dat verbaasde mij…”

Uiteraard scoorde De Jong weer eens met het hoofd. “Ik ben altijd benieuwd hoe een tegenstander ons, en mij, gaat verdedigen bij standaardsituaties. Wij proberen tactieken te verzinnen waardoor de goede koppers vrijkomen. Het verbaasde mij ook dat ik de ruimte kreeg om vrij te lopen en de bal aan te vallen. Want als je in de zone staat, is het zo moeilijk om de bal uit stilstand weg te koppen. Zeker als ik wel kan gaan lopen…”

De Jong houdt van de speelstijl van Bosz, die voortdurend wil drukzetten. “Dat vind ik juist lekker. Als we ‘m veroveren staan we hoog. En uiteindelijk heb ik het gevoel dat je minder loopt als je goed druk zet met elkaar. Dan kom ik, en de andere aanvallers, in mijn kracht.”

Gaat PSV alles winnen dit seizoen in Nederland?

  • Denk ik wel
  • Nee hoor
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie