Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Londense politie draaide overuren tijdens Champions League-finale

Foto: Londense politie draaide overuren tijdens Champions League-finale

De Engelse politie moest rond de Champions League-finale in Londen tussen Real Madrid en Borussia Dortmund veel in actie komen. Ze deden in totaal 53 arrestaties, die kwamen onder door fans die probeerden het terrein op te komen zonder kaartje, tot verschillende demonstraties.

53 arrestaties rond Champions League-finale in Londen

De Met Police liet weten dat er vijf mensen zijn gearresteerd omdat ze het veld waren binnengevallen. Het toezicht op de finale maakte zaterdag deel uit van een grote politieoperatie in heel Londen, met meer dan 2.000 dienstdoende agenten.

Eerder op de dag woonden duizenden mensen een protest bij van de extreemrechtse activist Tommy Robinson, evenals een tegendemo. De politie zei dat twee mensen zijn gearresteerd nabij Parliament Square, waar het protest eindigde. Bij een afzonderlijk protest in Londen werden negen pro-Palestijnse demonstranten gearresteerd.

Succesvol ingegrepen

Na de Wembley-finale zei een woordvoerder van de Met dat ze er ‘ervan overtuigd waren dat de overgrote meerderheid’ van de pogingen om het stadion binnen te komen niet succesvol was. “Video’s die online worden gedeeld en waarop groepen de ingangen tegenkomen, vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs succesvolle pogingen om het stadion binnen te komen”, aldus de woordvoerder geciteerd door de BBC.

De wedstrijd van zaterdag was nog maar net begonnen toen het spel werd verstoord, waarbij pitch-invaders enkele spelers naderden.

Goed optreden van de politie?

  • Geloof het wel hoor
  • Niet helemaal…
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie