Lens-trainer niet blij met arbitrage: ‘Met twee maten gemeten’

Foto: Lens-trainer niet blij met arbitrage: ‘Met twee maten gemeten’

RC Lens-trainer Franck Haise was ontevreden over het optreden van arbiter Daniel Siebert. De Franse ploeg kreeg acht gele en een rode kaart in het duel met PSV te zien. Volgens Haise gebeurde dat niet bij PSV en dus voelt de trainer zich achtergesteld.

‘Ik vind het lastig te begrijpen dat we zo veel kaarten hebben gekregen voor tien overtredingen’

De Duitse arbiter liet er woensdagavond geen gras over groeien. Hij strooide met kaarten als ware hij een Piet tijdens een Sinterklaasintocht. Lens ontving negen kaarten, PSV kreeg er twee. Dat wekte onvrede op bij Franck Haise: “Wij hebben tien overtredingen gemaakt en kregen acht gele en een rode kaart. PSV beging negentien overtredingen en kreeg twee keer geel. Doe met die informatie wat je wil.”

Bij RMC Sport liep Haise leeg over de scheidsrechter: “Ik weet dat we drie gele kaarten hebben gekregen voor praten, daarin moeten we slimmer zijn. Maar er werd met twee maten gemeten. Ik vind het lastig te begrijpen dat we zo veel kaarten hebben gekregen voor tien overtredingen. Misschien kan een scheidsrechter op dit niveau me dat uitleggen.”

Naïef

Op de persconferentie deed Haise water bij de wijn, al suggereerde toch nog dat PSV werd voorgetrokken: “We moeten onze ervaring gebruiken en niet zo naïef zijn, maar de statistieken liegen niet. Ik denk dat het beter is om in deze competitie niet de underdog te zijn.”

Over de wedstrijd was de trainer van de Noord-Franse formatie niet ontevreden: “We begonnen goed en creëerden een paar goede kansen, maar zij scoorden uit de eerste poging. Daarna werd het een andere wedstrijd. We slaagden er niet in om kalm te zijn voor het doel. Het was niet makkelijk, maar dat misten we wel. In dit soort wedstrijden moet je scherper zijn, dat waren wij niet. Ik ben trots op de strijd die mijn spelers hebben geleverd. Het gebrek aan scherpte betreur ik wel.”

PSV werd gematst door de arbiter

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie