Kritische Hartman weet wat er nog beter kan: “Dat moet meer de standaard worden”

Foto: Kritische Hartman weet wat er nog beter kan: “Dat moet meer de standaard worden”

Quillindschy Hartman wil zijn doorbraakseizoen een passend gevolg geven bij Feyenoord. Zo heeft de linksback én trainer Arne Slot goed op een rijtje wat er beter kan.

Hartman liet zich zien tegen Benfica

In de oefenwedstrijd met Benfica kwam Hartman goed uit de duels met Ángel Di María. Daarnaast gaf hij een prima assist op Santiago Giménez. “Dat is iets dat ik heb aangegeven”, zegt Hartman na afloop tegen Voetbal International. “Dat ik meer assists moet geven, meer in die positie moet komen. Dan is het fijn dat dat vandaag lukt. Ik heb wel een paar goede passes gegeven en ik denk dat ik goed fel was. Maar voor mij moet dit meer de standaard worden: dat ik altijd op ‘groen’ blijf staan. Volgens mijzelf en volgens de coaches sta ik soms nog te veel op ‘oranje’ als de bal ver van mij af is. Dan ben ik nog niet helemaal bezig met de situatie. Dat was vandaag beter en daar probeer ik de laatste tijd ook op te letten.”

Slot haakt in

Slot liet weten wat hij van Hartman verwacht. “Wat ik heel graag van Quilindschy zie – omdat het zo’n goede voetballer is – is dat hij als linksback het middenveld in beweegt. Het leuke was dat hij het vandaag niet veel heeft gedaan, maar die ene keer dat hij het deed, wel een prachtige assist gaf”, legde de trainer uit.

“Als je zo goed kan voetballen, zo comfortabel bent aan de bal, dan hoor je ook een rol in te kunnen vullen naast de controleur. Zoals Olexandr Zinchenko dat doet bij Arsenal – en we kunnen allemaal andere voorbeelden bedenken bij grote clubs. Bij ons heeft Lutsharel Geertruida dat vorig jaar ook gedaan. Ik vind dat Quilindschy zich daarin nog verder kan ontwikkelen, maar vandaag was daar al een mooi voorproefje van”, besloot de oefenmeester.

Gaat Hartman nóg meer zijn stempel drukken?

  • 100%!
  • Dat denk ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie