Koeman onthult ‘zekerheidje in Oranje-elftal’

Foto: Koeman onthult ‘zekerheidje in Oranje-elftal’

Na zijn teleurstellende periode bij droomclub FC Barcelona keert Ronald Koeman komend jaar terug als bondscoach van Oranje. Vandaag sprak hij tijdens de opening van de Koeman Cup, een toernooi waarvan de opbrengsten naar de Cruyff Foundation gaan, over meerdere zaken met de Spaanse pers.

“Cruijff zou deze week 75 jaar zijn geworden. Ik ben heel trots dat de opbrengsten van de Koeman Cup naar de Cruyff Foundation gaan. Maar ik weet dat sommigen van jullie het ook over andere dingen willen hebben, dus ik zal wat vragen beantwoorden”, lacht Koeman. Zo zegt hij over de huidige status van Barça: “Toen ik vertrok, had Real Madrid een voorsprong van acht punten. Nu is dat het dubbele..”

Rollercoaster

Zelf kende hij een turbulente tijd in Camp Nou. “Er is veel gebeurd: het coronavirus, een tijd zonder voorzitter, ik moest allerlei vragen beantwoorden, kon niet de spelers binnenhalen die we wilden hebben, Lionel Messi vertrok van de ene op de andere dag, op de laatste dag van de transfermarkt ging Antoine Griezmann weg… Ik heb veel kritiek gekregen voor het aantrekken van Luuk de Jong, maar hij heeft altijd goed gepast in de rol die ik voor ogen had. Hij heeft Barcelona al vijf of zes punten bezorgd in de laatste paar minuten. Ik heb niet het gevoel dat ik mislukt ben als trainer.”

“De situatie doet me pijn, want ik ben een culé. De huidige situatie van Barcelona is hetzelfde als toen ik trainer was. Een nieuwe trainer betekent niet altijd vooruitgang. Ik wil niet dat deze uitspraak wordt geïnterpreteerd als kritiek op Xavi. Ik hoop juist dat Xavi van de voorzitter de steun krijgt die ik niet had. Ik hoop dat hij (voorzitter Joan Laporta, red.) ervan heeft geleerd en dat Xavi, een clublegende van Barcelona, het vertrouwen krijgt dat hij verdient. Hij is niet schuldig aan de staat van de club. Iedereen kent het leven van een trainer: als het niet zo loopt als de club zou willen, kunnen ze je eruit schoppen. Maar bij mij liet de voorzitter twijfel bestaan. Off the record zei hij (in de media, red.) twijfels te hebben over mij. Dat is niet goed. Binnenskamers moet je heldere discussies voeren, maar naar buiten toe moet je de trainer verdedigen. Anders wordt het nog ingewikkelder.”

Frenkie de Jong

Tot slot zegt Koeman nog over een landgenoot: “Ik denk niet dat Barcelona Frenkie de Jong wil verkopen. Hij is een geweldige speler. Hij heeft wat wedstrijden gekend waarin hij niet zijn topniveau haalde, maar ik twijfel niet aan hem. Voor mij is hij een zekerheid voor Oranje. Ik hoop dat hij weer terugkomt. Soms wordt een speler de hemel in geprezen en moet hij twee weken later opeens verkocht worden.”

TIP: Maakt Barça een oneven aantal goals tegen Mallorca? Win 1.83 keer je inleg bij Circus!

Barcelona had Koeman nooit moeten ontslaan

  • Eens
  • Oneens
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie