‘Koeman ongeloofwaardig na bizarre actie’

Foto: ‘Koeman ongeloofwaardig na bizarre actie’

Op het allerlaatste moment heeft bondscoach Ronald Koeman Joshua Zirkzee nog opgeroepen voor het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal en dat zorgt voor totale onbegrip bij Valentijn Driessen, die helemaal niks snapt van deze beslissing.

‘Wáárom heeft Ronald Koeman Joshua Zirkzee opgeroepen?’

In de podcast Kick-Off zegt de journalist over Zirkzee: “Hij heeft niet fit het seizoen beëindigd, maar is daarna wel fit geraakt, zeggen ze, lekker wat vakantie-uren in de benen. Hij voldoet aan niets waarvan Koeman vindt dat een late instromer aan moet voldoen.”

Bovendien heeft de spits van Bologna nog nóóit bij Oranje gezeten… “Je weet dus absoluut niet wat voor een persoonlijkheid je dan binnenhaalt. Als je dat dan als referentie neemt om mensen wel of niet te selecteren, zoals hij eerder heeft gezegd, dan is het natuurlijk een vreemde keuze.”

Mike Verweij stipt aan dat Zirkzee op 12 mei voor het laatst in actie kwam, tegen Napoli: “Dat is wel een risico. Koeman werd heel erg boos op Barcelona vanwege alle risico’s die ze met Frenkie hebben genomen. Maar ik vraag me echt af of Bologna hier echt blij mee is. Het zal volgend seizoen dan misschien niet meer zijn club zijn, maar ze moeten hem volgend seizoen nog wel verkopen.”

Klassespeler

De jonge aanvaller heeft natuurlijk wel een heel goed seizoen gedraaid in de Serie A. Dus wie naar zijn prestaties kijkt, zal zeggen: ‘logisch’… “Alleen naar aanleiding wat hij eerder gezegd heeft kan je daar je vraagtekens bij zetten”, aldus Driessen. “Het is een jongen die de Serie A op zijn kop heeft gezet, met Bologna Champions League-voetbal heeft gehaald, beste talent van de Serie A. Dan heb je echt wel wat laten zien en heb je ook wel wat in je mars. Ik ben benieuwd en misschien gaat hij het ook wel heel goed doen als hij er is. Het is natuurlijk wel een klassespeler die nu heel gewild is.”

Vind jij het goed dat Zirkzee opgeroepen is?

  • Ik wel
  • Ik niet
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie