Koeman kritisch op Geertruida: “Had Luts geen oog voor”

Foto: Koeman kritisch op Geertruida: “Had Luts geen oog voor”

Ronald Koeman leek na afloop van Nederland – Oostenrijk (2-3) ook over het optreden van Lutsharel Geertruida niet erg tevreden. Met name in de eerste helft werd de rechtsback zo nu en dan overlopen door de twee stoomlocomotieven op de Oostenrijkse linkerflank.

Rechterflank Nederlands elftal totaal overrompeld door Oostenrijk

Al na zes minuten gleed rechtsbuiten Donyell Malen een bal in zijn eigen doel nadat hij de zoveelste voorzet vanaf zijn flank probeerde weg te halen. “Luts was helemaal naar binnen getrokken en had geen oog voor de linksback. Die communicatie moet beter. Daar hebben we op getraind. Je wil niet dat je buitenspeler steeds back staat”, reageert Koeman na afloop.

Koeman werd duidelijk steeds geïrriteerder over het feit dat de rechterflank overlopen werd. “Geertruida speelde op dezelfde lijn als de middenvelder, hij had of lager of hoger moeten staan. Dan hadden we aan de rechterkant meer en beter positiespel gehad. Het was kip-zonder-kop, zoals het verdedigend ging. Wel lopen, maar niet met elkaar goed de posities verdedigen. Daardoor hadden we totaal geen controle in de wedstrijd.”

“Nederlands probleem”, vervolgt Koeman, geciteerd door Voetbal International. “Je incasseert die goals veel te gemakkelijk. Als je die doelpunten analyseert, dan zie je dat ze niet in een van die situaties in de meerderheid zijn. Het is daar vier tegen vier of vijf tegen vijf. Er is in het voetbal een bepaalde urgentie; dat je verantwoordelijk bent voor je man en mee moet in dat soort situaties. Daar hebben we in Nederland best wel problemen mee; dat je écht die verantwoordelijkheid pakt. Het is veel te makkelijk, dan heb je ook geen recht op meer.”

Geertruida komt gewoon te kort voor dit niveau

  • Eens
  • Oneens
451+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie