Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman hoopvol over Oranje-ster: “Hij oogt heel fit”

Foto: Koeman hoopvol over Oranje-ster: “Hij oogt heel fit”

Bondscoach Ronald Koeman kan tijdens het EK niet beschikken over meerdere spelers. Memphis Depay is daarentegen wel fit. Al is het maar de vraag hoeveel de spits kan brengen. Zijn carrière staat bol van blessures waardoor hij met enige regelmaat niet wedstrijdfit aan de aftrap verschijnt.

Grote namen verleden tijd

Ruud van Nistelrooij, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Robin van Persie, Arjen Robben. Zomaar een greep uit de succesvolle historie van spitsen uit het Nederlands Elftal. Echter, de tijd van internationale topspitsen lijken voorbij voor Oranje. Al jaren is Memphis de hoop voorin, maar vaak genoeg geblesseerd of niet wedstrijdfit. Desondanks hoopt Koeman dat de 30-jarige Moordrechter zal excelleren deze zomer in Duitsland. “Hij oogt heel fit.” In Koeman zijn vorige periode als bondscoach van Oranje was Memphis op zijn best. Tot op heden scoorde hij 44 interlandgoals.

Klaarstomen in oefenwedstrijden

Mede door blessures kwam Memphis niet veel aan spelen toe bij zijn vorige clubs FC Barcelona en Atlético de Madrid. Afgelopen maart liep hij nog een spierblessure op. Vervolgens speelde hij nog maar 48 minuten voor de Madrilenen. Koeman heeft Memphis nu twee keer zien trainen de afgelopen dagen en zei daarover het volgende: “Hij heeft in de laatste fase niet genoeg minuten gekregen bij zijn club, maar hij oogt heel fit. Ik verwacht dat hij dan negentig minuten kan spelen. Hij oogt gewoon goed en ja, hij moet ook weer een nieuwe club zoeken, dus misschien helpt dat voor het EK.” In Juni staan er twee oefenwedstrijden op het programma in De Kuip. Canada en IJsland zijn dan de tegenstanders van Oranje. Daarna zal Nederland klaar én fit moeten zijn voor het EK in Duitsland. “Voorin hebben we veel kwaliteit, maar lopen er ook wat jongens die in het laatste deel van het seizoen niet vaak de negentig minuten hebben volgemaakt. Maar ik ben wel positief, hoor. Die spelers hopen we in de voorbereiding nog fitter te maken”, sluit Koeman af.

Is de aanval de zwakste linie van Oranje?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie