‘Koeman gooit Oranje-rebel uit elftal’

Foto: ‘Koeman gooit Oranje-rebel uit elftal’

Memphis Depay lijkt bij bondscoach Ronald Koeman onaantastbaar, maar de kritiek op de aanvaller begint toe te nemen na zijn matige optredens tegen Polen en Frankrijk. De spits scoorde nog niet, maar ook in het veldspel toonde Depay nog geen meerwaarde te zijn. De Telegraaf ziet dan ook voldoende redenen om Depay uit de basis te houden en wijst onder meer op het gedrag van de Oranje-sterspeler.

Gedrag Depay reden voor Koeman om wissel in Oranje te overwegen

“Het gedrag van Memphis in het veld zou voor Koeman weleens een reden kunnen worden diens positie te overwegen”, stelt de ochtendkrant, die vervolgens met een voorbeeld komt. “Waar ter wereld neemt een spits een vrije trap net over de middenlijn? En hoewel het mogelijk teamafspraken zijn, is het elders ook hoogst ongebruikelijk dat een nummer negen de corners neemt.”

Volgens De Telegraaf voelt Depay zich verheven boven anderen en werd dat duidelijk in de wedstrijd tegen Frankrijk. “Komt bij dat Depay in de slotfase zelfs een vrije trap opeiste, terwijl Joey Veerman – met zijn veel betere trap – was ingevallen. Tel dat op bij zijn misplaatste misbaar richting Tijjani Reijnders, het gebrek aan diepgang en zijn vele gewandel – dat op de BBC grappend tot een opmerking Walking in Memphis, het lied van Marc Cohn, leidde – en het is duidelijk dat hij geen beste beurt maakte.”

Voetbal bijzaak voor Depay

Daarnaast is ook het gedrag buiten de lijnen volgens de krant een mogelijke redenen om voor Koeman in te grijpen. “Memphis moet kunnen dragen wat hij wil, dus de ophef over zijn haarband is overdreven. Depay is niet de enige die zijn haren vlecht, want Georginio Wijnaldum en Xavi Simons doen dat ook. Dat hij zich met zijn kleding profileert als een stijlicoon: prima. En zelfs een niet handig geplande lancering van een nummer met Akwasi, is voor Koeman geen probleem. Maar het wordt een thema als voetbal bijzaak lijkt en je niet levert.”

Zou jij Depay ernaast zetten?

  • Ja, hoort niet meer in Oranje thuis
  • Nee, moet blijven spelen
37496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie