Klopp erkent ‘fout’ van zeven jaar geleden

Foto: Klopp erkent ‘fout’ van zeven jaar geleden

Jürgen Klopp heeft op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met Chelsea toegegeven dat hij jaren geleden een verkeerde uitspraak heeft gedaan over de transfermarkt. De hoofdtrainer besloot dan ook zijn excuses aan te bieden.

Excuses van Klopp

Aan het begin van het seizoen 2016/2017 kwam het nieuws naar buiten dat Manchester United erin was geslaagd om Paul Pogba los te weken van Juventus. De clubleiding moest voor de middenvelder wel ver gaan, want destijds kostte de Fransman 100 miljoen euro. Het zorgde voor veel verbazing bij Klopp.

De Duitser was van mening dat het niet normaal was om dergelijke bedragen op tafel te leggen en haalde in de media hard uit naar de Europese topclubs. Hij stelde tegenover de Engelse pers: “Als dat de norm wordt, ben ik geen manager meer.” Nu Liverpool bijna 130 miljoen euro neerlegt om Moisés Caicedo van Brighton & Hove Albion te halen, moest hij terugkomen op die woorden.

Klopp vindt het nog altijd jammer dat het tegenwoordig om geld draait, maar legt zich erbij neer. “Vind ik dat leuk? Nee. Besef ik dat ik fout zat? Ja”, zo vatte hij het kort samen. “Ik geef niemand de schuld: het is de markt. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat we met onze middelen de best mogelijke speler halen.”

Nieuwe selectie Liverpool

De trainer is benieuwd naar zijn nieuwe team. “Mensen wilden veranderingen, omdat we lange tijd samen waren. Of dat op het juiste moment is gebeurd, is moeilijk te zeggen. We hebben een nieuwe groep leiders en daarachter zitten uitzonderlijke spelers. Cody (Gakpo, red.) is geweldig, Dom (Szoboszlai, red.) is 23 en aanvoerder van Hongarije en Macca (Mac Allister, red.) is ook uitstekend.”

Is Liverpool dit seizoen titelkandidaat?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie