Jansen verklapt wissel op strafschoppenlijstje AZ

Mexx Meerdink schoot donderdag uiteindelijk de vierde en beslissende penalty binnen voor AZ. Na afloop van het duel bleek dat eigenlijk niet de bedoeling te zijn. AZ-Pascal Jansen verklapte dat Meerdink liever op een andere plek in het rijtje van strafschoppennemers had gestaan.

Penalty’s helpen AZ verder

Jansen verklapte tegenover ESPN dat Meerdink eigenlijk als vijfde penaltynemer op het lijstje wilde staan. “Dat riep hij als eerste. Maar Bazoer was hem voor, dus moest hij de vierde nemen. Toen bleek dat ook nog de beslissende te zijn. Dit was zoals hij zijn penalty’s kan nemen.”

AZ won uiteindelijk na strafschoppen, nadat het in reguliere tijd de 2-0 nederlaag in België had weggewerkt. “Heel veel mensen hadden ons waarschijnlijk al afgeschreven na de heel matige partij in Brussel. Volgens mij hebben we laten zien – ook binnen de negentig minuten – dat we eigenlijk al heel snel recht hadden op meer”, stelde Jansen.

De Alkmaarders stonden na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong, maar kwamen daarna niet meer tot scoren. Jansen was niet pissig dat er nog een verlenging en strafschoppen aan te pas moesten komen. ‘Maar ik heb na afloop wel tegen de jongens gezegd: Prik hem de volgende keer iets eerder, zodat we aan de kant wat rustiger kunnen zitten.”