“Ik zie Ludogorets ook wel als het Ajax van Bulgarije”

Foto: “Ik zie Ludogorets ook wel als het Ajax van Bulgarije”

Voor Mitchell Burgzorg is het Europa League-treffen tussen Ajax en Ludogorets een bijzondere. De 36-jarige Zaandammer speelde in zijn carrière voor beide clubs.

Burgzorg blikt terug op mooie tijden bij Ajax én Ludogorets

Burgzorg speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar wist er nooit door te breken. Tussen 2012 en 2014 belandde hij in Razgrad, terwijl hij na zijn profloopbaan terugkeerde naar Amsterdam op te spelen voor de amateurtak van de Nederlandse grootmacht. In de jeugd trof hij onder meer Evander Sno, Milano Koenders en Rydell Poepon. “Voor mij was het gewoon een mooie tijd”, blikt hij terug in gesprek met Ajax Showtime.

In de Amsterdamse jeugdopleiding

“Ik kwam bij Ajax toen ik een jaar of zes was en de club nog in De Meer speelde. Daar heb ik nog meegedaan aan de Talentendagen. Daarna stapten we over naar De Toekomst. Uiteindelijk heb ik er twaalf jaar mogen spelen. Voor mij is het alleen maar mooi. Alle trainers die ik heb gehad, alle jongens met wie ik heb mogen voetballen. Dat je het eerste niet redt, is natuurlijk jammer. Maar ik heb er veel voor teruggekregen.”

Bulgaars avontuur

Daarmee bedoelt hij ook bij het zoeken naar nieuwe clubs verderop tijdens zijn carrière. “Overal waar je komt, heb je sowieso die stempel van Ajax. Het opent gewoon deuren voor je en je komt toch anders binnen, overal waar je daarna komt.” Dat gold ook voor zijn periode bij Ludogorets, waaraan de oud-voetballer goede herinneringen heeft. “Het hele complex was nieuw, alles was nieuw. De club was in een paar jaar tijd van de Derde Divisie opgeklommen tot het hoogste niveau, waar ze dus ook kampioen werden. Je zag gewoon dat er heel veel energie en geld in werd gestoken door de president. Ik werd perfect opgevangen. Het was heel professioneel. Ik zie Ludogorets ook wel als het Ajax van Bulgarije. Sindsdien is het alleen maar uitgebreid ook. Ze haalden veel jonge spelers, op dat moment veel talenten uit Brazilië, en dat hebben ze eigenlijk voortgezet.”

Doen we in Nederland te laatdunkend over een club als Ludogorets?

  • Zeker
  • Nee hoor
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie